Foto: Predsjednik.me

Đukanović na Cetinju

"Senat doprinio poboljšanju položaja Prijestonice"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je, nakon današnje sjednice Senata Prijestonice, da je Senat mehanizam koji je doprinio poboljšanju položaja grada i pohvalio stepen realizacije programa razvoja Prijestonice za 2019.

Đukanović je predsjedavao petom sjednicom trećeg saziva Senata Prijestonice Cetinje, na kojoj su usvojeni Izvještaj o realizaciji Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2019. godinu do 15. oktobra i Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

Imajući u vidu da se ove godine navršilo 10 godina od osnivanja Senata Prijestonice, Đukanović je istakao da se ovo tijelo, koje okuplja najuglednije ljude sa Cetinja i cijele Crne Gore, pokazalo kao dobar mehanizam podrške razvoju Prijestonice.

Konstatovao da je uz saradnju sa lokalnom upravom i Vladom, Senat dodatno doprinio da se položaj Cetinja kao Prijestonice dodatno unaprijedi na dobrobit svih građana. Odlučeno je da se umjesto organizacije svečanog koktela, novac donira Udruženju paraplegičara Cetinja", navedeno je u saopštenju.

Đukanović je pohvalio stepen realizacije Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2019. godinu, ističući da ohrabruje povećanje administrativne sposobnosti za blagovremenu operacionalizaciju raspoloživih sredstava iz kapitalnog budžeta, shodno Zakonu o Prijestonici.

"U prilog tome, govori uspješna kupovina nekadašnje fabrike Obod u stečaju, od koje se oko 75 odsto sredstava ponovo vraća u državni budžet kao najvećeg povjerioca", rekao je Đukanović..

Istakao je zadovoljavajućim stepen realizacije projekata unapređenja vodovodne infrastrukturne mreže, rekonstrukcije ključnih cetinjskih ulica Mojkovačke i Bajičke, završetkom radova na Univerzitetskom centru, kao i brojnim drugim aktivnostima na poboljšanju lokalne i regionalne saobraćajne infrastrukture. U tom kontekstu dodao je da sve aktivne projekte treba pažljivo pratiti u cilju poštovanja zadatih rokova sa izvođačima radova.

Prilikom razmatranja Plana razvoja Prijestonice za 2020. godinu, Đukanović je podržao odabir prioritetnih projekata, koji predstavljaju prirodan nastavak realizovanih i koji će doprinijeti daljem uređenju Cetinja.

U tom kontekstu je naglasio je važnost realizacije projekta Lokanda, izrade studije za rješavanje otpadnih voda, rješavanja stambenog pitanja za više socijalno ugroženih porodica izgradnjom nove zgrade za ove namjene i uređenja Aleje Petrovića na novom gradskom groblju gdje se planiraju prenijeti posmrtni ostaci članova kraljevske porodice sahranjenih u inostranstvu. Posebno je istakao da pažnju treba posvetiti onim razvojnim projektima koji će na Cetinju generisati otvaranje novih radnih mjesta i rast društvenog proizvoda", navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta, sjednici su, osim Đukanovića, prisustvovali i članovi Senata, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, predsjednik Crnogorske Akademije nauka i umjetnosti Dragan Vukčević, rektor Univerziteta  Crne Gore Danilo Nikolić, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice mr Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.