U Rožajama procesuirano lice zbog utaje poreza i doprinosa
Foto: Ilustracija

Uprava policije

U Rožajama procesuirano lice zbog utaje poreza i doprinosa

Uprava policije je nadležnom tužilšatvu podnijela krivičnu prijavu protiv A.D. (44) iz Rožaja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"Naime, A.D. je sumnja se, kao osnivač, vlasnik i izvršni direktor pravnog lica „Vrelo com“ d.o.o. ovo krivično djelo počinio na način što, u periodu od 01. januara 2014. do 22. oktobra 2019. godine, nije kroz poslovnu dokumentaciju preduzeća prikazivao pružene usluge, kupovinu, rezanje i obradu drveta kao ni prodaju i izgradnju drvenih vikendica. Između ostalog on je, sumnja se, izradio i prodao četiri vikendice kosovskim državljanima koje su bespravno sagrađene na državnom zemljištu u vlasništvu Crne Gore u mjestu Štedim. Kako se sumnja, novac za navedene vikendice on je uzimao na ruke a ne preko račun i na taj način izbjegao plaćanje poreza i doprinosa", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi, policija je izvršila kontrolu poslovanja pravnog lica „Vrelo com“ d.o.o. zajedno sa službenicima Poreske uprave i tom prilikom su došli do sumnje da je je A.D. svjestno izbjegavao knjiženje i prikazivanje ostvarenog prometa preko svoje firme, a izgradnju i prodaju vikendica je vršio kao fizičko lice u cilju izbjegavanja plaćanja predviđenih poreza.

"On je, kako se sumnja, na ovaj način prozrokovao štetu po Budžet Crne Gore u iznosu od oko 3.700 eura. Osim toga, policija je u prethodnom periodu protiv sedam kosovskih državljana podnijela krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela protivpravno zauzimanje zemljišta. Oni su, sumnja se, u mjestu Štedim na državnom zemljištu u vlasništvu Crne Gore bespravno izgradili objekte – drvene vikendice", zaključuje se u saopštenju UP-a.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.