Mladenci pustili leptire u čast preminule sestren nevjerovatno šta se desilo (FOTO)
Foto: Facebook

Mladenci pustili leptire u čast preminule sestren nevjerovatno šta se desilo (FOTO)

Na svadbenim svečanostima uobičajeno je puštati bijele golubice kao simbole ljubavi, sreće i blagostanja budućeg mladog para.

No, ovaj par odlučio se na drugi pristup te su na svom velikom danu odlučili da puste mnoštvo leptira. Oni nisu bili ondje isključivo radi estetike ili činjenice da je riječ o najdražim životinjama ovog para, već se iza njihovog odabira skrivala dirljiva priča.

 


Uspomena na voljenu sestru

Nakon što je Vanesa Van Gorder stradala u saobraćajnoj nesreći tokom božićnih praznika prije nekoliko godina, njena se porodica zavjetovala da će joj počast uvijek iskazivati leptirima.

Pa kad se njen brat  Maks vjenčao, bilo je prirodno da će on i njegova mlada Lidija uvrstiti leptire u dio svoje ceremonije - ali nisu imali pojma koliko će taj trenutak postati poseban.

Neposredno prije nego što je par vjenčao, Maksovi roditelji su pustili velike crno-narančaste leptire Monarh u čast Vanese koja je u to vrijeme trebala da proslavi svoj 29. rođendan. Prizor koji je potom svojim fotoaparatom uhvatila fotograf Džesika Mans bio je naprosto zadivljujući.


Neočekivana zgoda iznjedrila prekrasne prizore

Umjesto da lete u nebo, leptiri su zastali oko Honesdalea u Pensilvaniji gdje je vjenčanje održano te tokom cijele ceremonije letjeli oko okupljenih zvanica. Neki od njih su odlučili da ostanu na prijemu, a dva su sletjela na Lidijinu vjenčanicu te je 'otpratila' do oltara.

Takođe, pokazalo se kako su leptiri posebno obožavali mladoženjine roditelje, a jedan je tokom cijele ceremonije ostao na majčinom prstu poput velikog prstena."Potom je nekoliko sati kasnije tokom govora još jedan leptir nekako ušao u prostoriju u kojoj se održavao prijem i sletio na Lidijin vrat te ostao ondje za vrijeme govora." - otkrila je fotografkinja čija su djela po objavama postala pravi hit na društvenim mrežama. 



"Vanesa je cijelo vrijeme bila uz nas"

U mnogim religijama i kulturama širom svijeta leptiri se smatraju simbolom preporoda i povezanosti s višim bićem. Među oduševljenim komentatorima našla se i mladenka Lydia koja je zapisala: "Vanesa je bila s nama tamo cijelo vrijeme. Iznova proživljavam dan svog vjenčanja svaki put kad pogledam ove fotografije. Uhvatila si svaki trenutak te ljepote." Uistinu dirljiva priča, zar ne?


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.