VDT: Odluka o inspektorima biće donijeta u zakonom propisanom roku
VDT

VDT: Odluka o inspektorima biće donijeta u zakonom propisanom roku

Više državno tužilaštvo saopštilo je da su formirana dva predmeta u slučaju inspektora Vladana Juretića i Zorana Boškovića, te da će odluka u tim predmetima biti donijeta u zakonom propisanom roku.

Više državno tužilaštvo odgovorilo je na pitanja TVCG i saopštilo da su 4. jula od Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru dobili dva predmeta formirana protiv Juretića i Boškovića kako bi se ocijenilo da li u njihovim radnjama ima elemenata krivičnog djela primanja mita.

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su, kako navode, 4. jula ove godine od Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru dostavljena dva predmeta formirana protiv V.J. i Z.B., kako bi se ocijenilo da li u njihovim radnjama ima elemenata krivičnog djela primanje mita.

“Po dobijanju spisa predmeta, a nakon analize, ovo tužilaštvo je dostavilo spise na nadležnost Specijalnom državnom tužilaštvu, kako bi isti cijenili da li se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu iz njihove nadležnosti, a nakon ocjene Specijalnog državnog tužilaštva, spisi su vraćeni ovom tužilaštvu 29.07.2019. godine sa ocjenom da nema stvarne nadležnosti tog državnog tužilaštva. Nakon što su spisi vraćeni ovom tužilaštvu pristupilo se planu realizacije predmeta i u više navrata po tom osnovu ostvarena je komunikacija sa Upravom policije – sektorom za suzbijanje privrednog kriminaliteta Budva, pa kako se u konkretnom slučaju radi o dva predmeta, po kojima se sprovodi detaljna analiza, to će odluka biti donijeta u zakonom propisanom roku”, saopštila je državna tužiteljka Lepa Medenica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.