Đukanović:  Vjerujem da će Tužilaštvo znati da odgovori na pravi način aktuelnim izazovima
Milo Đukanović

Čestitao Dan državnih tužilaca Crne Gore

Đukanović: Vjerujem da će Tužilaštvo znati da odgovori na pravi način aktuelnim izazovima

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 1. novembra - Dana državnih tužilaca Crne Gore, v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivici Stankoviću, predsjedniku Udruženja državnih tužilaca Crne Gore Veselinu Vučkoviću, nosiocima tužilačke funkcije, članovima Udruženja i svim zaposlenima u Tužilaštvu uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Pravilno definisani prioriteti, i rezultati državno tužilačke organizacije u minulom periodu, najrječitije potvrđuju da je Crna Gora na dobrom putu usvajanja standarda pravno uređenih država, što je garancija stabilnosti društva, i najbolja preporuka za članstvo u EU kojem težimo. Priznanje za djelovanje u ovoj oblasti ogleda se i kroz prijem naše zemlje u NATO, i predstavlja snažan podsticaj za dodatne napore u ovom pravcu.", naveo je Đukanović.

Predsjednik je istakao da je uvijek bila čast i privilegija činiti dio tužilačke organizacije u društvima sa visokomoralnim kodeksom kao što je crnogorsko, i posebna odgovornost.

"Na tim čvrstim temeljima Tužilaštvo ima obavezu da pruži još odlučniji doprinos u borbi za jačanje vladavine prava i izgradnji moderne države sa snažnim institucijama. Polazeći od takvih opredeljenja, vjerujem da će Tužilaštvo znati da odgovori na pravi način i aktuelnim izazovima s kojima je suočeno, i da će tako osnažiti svoju ulogu, štiteći dostojanstvo i profesije i države“., zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.