Rus bacio mačku policajcu u lice,  prijeti mu zatvorska kazna od pet godina
ilustracija

Rus bacio mačku policajcu u lice, prijeti mu zatvorska kazna od pet godina

Genadiju Ščerbakovu prijeti zatvorska kazna od pet godina zbog korišćenja mačke u napadu na policajca.

Kako su prenijeli ruski mediji, osumnjičeni je zgrabio mačku i bacio u lice policajcu dok mu je prilazio. Policajac je zadobio ozbiljne ogrebotine, prenosi Bi-Bi-Si.

Ščerbakov je zbog toga optužen za nasilje nad policijom, a slučaj je pokrenut godinu dana nakon incidenta.

Ruska televizija Ren TV navodi da je Ščerbakov 4. oktobra 2018. godine sjedio u dnu stepeništa jedne stambene zgrade u Moskvi i da je, navodno, bio u izuzetno alkoholisanom stanju.

Stanari su prijavili javno uznemiravanje, a kada je policajac došao, Ščerbakov je odbio da sarađuje ili odgovara na pitanja. Odmah zatim, zgrabio je mačku koja se našla u blizini i bacio je na policajca.

Životinja se kandžama uhvatila za lice, a onda u panici počela da grebe.

Ščerbakov, sa druge strane, tvrdi da nije koristio mačku kao oružje, već da je ona sama skočila na policajca zato što se uplašila.

BBC

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.