Morbidan slučaj  zlostavljanja životinja u Banjaluci: 32-godišnji mladić se iživljavao nad kozom
ilustracija

Morbidan slučaj zlostavljanja životinja u Banjaluci: 32-godišnji mladić se iživljavao nad kozom

Banjalučka policija i tužilaštvo istražuju morbidan i šokantan slučaj silovanja i ubistva koze u mjestu Radinjača, za šta je osumnjičen 32-godišnji V. V. iz Banje Luke.

U Policijskoj Upravi Banja Luka navode da se cijeli slučaj odigrao 28. oktobra.

"Policijski službenici identifikovali su i ispitali V. V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo mučenja i ubijanja životinja. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj",  navode u PU Banja Luka.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je identifikovaan nakon što su vlasnici koze, u blizini leša životinje pronašli novčanik s dokumentima na njegovo ime. 

U prvi mah nisu ni sumnjali da je koza zadavljena ili silovana, sve dok pored repa životinje nisu uočili čudne povrede. Sve su prijavili policiji, da bi se nakon pregleda životinjskog leša utvrdilo da je koza silovana, a potom zadavljena.

"Pozvala sam policiju koja je došla na lice mjesta pa je zatim došao i veterinar. Rekla sam mu da mi je čudno nešto oko kozjeg repa, a veterinar je vjerovarno odmah vidio o čemu se radi. Iako mi on to nije odmah potvrdio, rađena je obdukcija u veterinarskom institutu u Banjaluci odakle sam dobila zvaničnu potvrdu da je moja koza silovana i zadavljena", ispričala je šokirana vlasnica Slobodanka Vučkovac iz Radinjače, kod Banjaluke Nezavisnim novinama.

Prema njenim riječima, nakon silovanja, koza je zadavljena, a ta činjenica ju je šokirala i uplašila.

"Taj mladić je ispitan u policiji, bio je u pritvoru 24 časa nakon čega su ga i pustili. Zamislite da on to uopšte nije negirao, a kada je danas, nakon svega sreo mog sina rekao mu je 'znaš ja kad sam išao i vidio kozu, ona je mene privukla'. Eto to je lično mom sinu rekao", ističe ogorčena žena.

Prema njenim riječima, dobila je informaciju i da je policiji priznao šta je učinio.

"Čak je kako sam čula i ispričao kako je izgubio novčanik, jer je navodno kada je sve to završio, podigao hlače i pošto tu ima jedna obalica, na nju se okliznuo i pao na leđa. Tu mu je najvjerovatnije ispao novčanik", dodaje Slobodanka Vučkovac za banajlučke Nezavisne.

Prema njenim riječima, u pitanju je mladić koji inače nije problematičan, zaposlen je i nikad ne bi posumnjala da bi učinio nešto slično, a i njihove komšije su šokirane i uplašene ovim saznanjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.