Berane: Pretukao samohranu majku, ona na liječenju on na slobodi?
Foto:Privatna arhiva/Vijesti

Berane: Pretukao samohranu majku, ona na liječenju on na slobodi?

Radnica Sportskog centra u Beranama Jelena Krstić (31) tvrdi da je na radnom zadatku teško pretukao Muhamed Ramusović, zbog čega se već treći dan liječi na hirurškom odjeljenju beranske Opšte bolnice.Ispred zgrade ove sportske ustanove višestruki povratnik u raznim krivičnim djelima, na pravdi Boga je pretukao samohranu majku dvoje djece, govoreći da je on šef pomenutog kvarta, i da neće dozvoliti da u tom kvartu radi Nikšićanka, saopštio je beranski SNP.

Prema njenim riječima, ona se nalazila ispred prostorija Omladinskog kluba na Stadionu malih sportova u centru grada, koje je trebalo da očisti, kada joj je uz uvrede prišao Ramusović i počeo da je tuče.

"Govorio mi je šta ću ja tu iz Nikšića, da je ovo njegov grad. Udarao me pesnicama i bacio na zemlju. To je bilo strašno. Neki momci su posmatrali i nijesu htjeli da reaguju. Djeca su bila u blizini i čula sam kako plaču. Ne znam ni sama kako sam sa takvim povredama stigla u Urgentni centar", kazala je Krstić Vijestima.

Ona je od utorka u Opštoj bolnici, gdje su ljekari utvrdili brojne povrede, između ostalog i potres mozga.

"Meni je ušivena gornja usna. Porculanski zubi su mi izašli iz ležišta. Vilica šeta, ali tek treba da se uradi skener i da se vidi da li ima lomova. Ja ne mogu dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno. Obratiću se svim ženskim organizacijama u Crnoj Gori", rekla je Krstić.

"Vijestima" su u policiji potvrdili da se slučaj dogodio u utorak oko 15 časova, i da je Muhamed Ramusović priveden i zadržan u policijskom pritvoru, nakon čega je, dan kasnije, odnosno juče, predat nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva rekao je da je Ramusović saslušan i da pušten na slobodu.

"Od M.R. je uzeta izjava i predmet je formiran. Izjavu od oštećene tek treba da uzmemo i da nakon toga sprovedemo druge procesne radnje", saopšteno je iz ODT.

Jelena Krstić je samohrana majka dvoje djece, a u JP Sportski centar Berane je zaposlena na održavanju higijene.

Osude napada na saohranu majku

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres, Građanska alijansa, LGBTIQ Socijalni Centar i Hiperion najoštrije su osudile napad na J.K., samohranu majku, koji se u utorak dogodio u Beranama.

"Od nadležnih organa tražimo adekvatno i efikasno reagovanje u najkraćem mogućem roku i pozivamo da se utvrdi zašto počiniocu ovog-ovih krivičnih djela nije produžen pritvor u skladu sa zakonom, već je on pušten da se brani sa slobode. Odgovornost države i njenih institucija je da zaštiti najranjivije kategorije društva, u koje spadaju i samohrane majke.", navodi se u zajedničkom reagovanju četiri NVO.

Smatraju da je ovaj napad uznemirio i potresao crnogorsku javnost i da sadrži elemente više krivičnih djela.

"Tražimo da institucije i nadležni organi adekvatno zaštite žrtvu i počiniocu odrede pritvor, kao i da se utvrdi zašto je pritvor uopšte ukinut. Još jednom izražavamo najoštriju osudu i očekujemo da će pravda u ovom slučaju biti zadovoljena.", kaže se u zajedničkom saopštenju ovih NVO.

Beranski odbor Socijalističke narodne partije najoštrije je osudio "vandalski, kriminalni, neljudski i kukavički čin prebijanja Jelene Krstić, radnice lokalnog Sportskog centra u Beranama.".

Ispred zgrade ove sportske ustanove višestruki povratnik u raznim krivičnim djelima, na pravdi Boga je pretukao samohranu majku dvoje djece, govoreći da je on šef pomenutog kvarta, i da neće dozvoliti da u tom kvartu radi Nikšićanka. Umjesto da, kao povratnik nađe svoje mjesto u zatvoru, isti je,  prema informacijama u toj partiji, poslije jedne preležane noći, pušten kući.

"SNP još jednom otvoreno pita da li se nastavlja ista praksa u sudu i tužilaštvu, gdje je kriminalcima sve dozvoljeno i slobodno šetaju gradom, dok njihove žrtve i pošteni građani su, na žalost u bolničkim posteljama.SNP upozorava da nije ovo prvi put da se nasilje nad ženama ignoriše od strane onih koji bi trebali da ga spriječe. Otvoreno poručujemo i ovoga puta da ćemo se otvoreno suprotstaviti pokušajima crtanja meta ljudima samo zato što su iz Nikšića ili nekog drugog grada. Oni koji podržavaju to, dio su tog istog kriminalnog miljea", naveli su iz SNPa.

SNP očekuje adekvatnu reakciju nadležnih organa, jer Berane, kao i čitava Crna Gora, poručuju, moraju biti mjesto u kojem će se živjeti mirno, bez straha, kojoj god političkoj opciji da se pripada, ili ne pripada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.