Duško Knežević će biti saslušan u maju naredne godine
Knežević

Pred britanskim organima

Duško Knežević će biti saslušan u maju naredne godine

Duško Knežević, koji se u Crnoj Gori tereti za više krivičnih djela, pred britanskim organima biće saslušan u maju naredne godine, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz Ministarstva pravde Velike Britanije.

Ispitno ročište u slučaju Kneževićeve ekstradicije održano je danas, nakon čega je i zakazan termin saslušanja krajem maja naredne godine.

Time je počeo postupak u kojem se razmatraju dokazi Specijalnog državnog tužilaštva, kao i odbrane, koja osporava zahtjev za ekstradicijom i smatra ga nezakonitim.

Odbrana je, kako je za TVCG kazao Kneževićev advokat Zdravko Đukanović, na današnjem ročištu iznijela dokaze o, kako navodi, neosnovanom zahtjevu za ekstradiciju.

"Mi u konkretnom slučaju osporavamo taj zahtev kao nezakonit. Ono što smo mi iznijeli jeste činjenica da Duško Kneževic nije izvršio ni jedno krivično djelo i da u ovom postupku koji Specijalno tužilaštvo vodi protiv Kneževića jeste riječ samo o nejednakom tretmanu i različitim vrstama zloupotreba, a sve u namjeri da se Dušku Kneževiću oduzme imovina velike vrijednosti", rekao je Đukanović, prenosi portal Javnog servisa.

On je ranije danas za TVCG kazao da današnje ročište nema neku posebnu važnost i značaj.

"Današnje ročište je predviđeno da bi se na njemu utvrdili rokovi, dinamika i redosljed predviđenih dokaza. Ono je, zapravo, tehničkog karaktera", kazao je advokat Đukanović.

Naglasio je da postupak ekstradicije traje dugo.

"Ovo ispitno ročište je samo jedno u nizu koje će se odvijati u najvećem dijelu tokom naredne godine", kazao je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.