Bošković i Ermenc, foto: Vlada CG

Bošković – Ermenc

"Kontinuiran dijalog i odlična saradnja doprinose napretku regiona Zapadnog Balkana"

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa načelnicom Generalštaba Vojske Republike Slovenije, general majorom Alenkom Ermenc, koja boravi u našoj zemlji na poziv načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Dragutina Dakića.

Razgovor Boškovića i Ermencove bio je posvećen nastavku jačanja bilateralne i regionalne saradnje u odbrambenoj i bezbjednosnoj sferi.

Ministar je poručio da je zadovoljan konstantnim unaprjeđivanjem saradnje kroz razmjenu iskustava, vještina i znanja iz oblasti odbrane i bezbjednosti, a posebno kroz zajedničko učešće regionalnim inicijativama, vojnim vježbama i međunarodnim misijama i operacijama.

4899040494206b61dd28co

Ističe da je podrška i pomoć Republike Slovenije za Crnu Goru od nemjerljivog značaja za razvoj i napredak vojske. Ministar je ukazao i na značaj priključenja ostalih zemalja Zapadnog Balkana NATO Alijansi, kao najbolju garanciju mira i stabilnosti u ovom dijelu Evrope.

48989652978ec9f2da3bfo

Bošković je Ermencovu informisao o strateškim planovima razvoja Ministarstva odbrane, aktuelnoj međunarodnoj i saradnji sa NATO strukturama, doprinosu Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti, kao i razvoju ljudskih resursa u crnogorskim odbrambenim strukturama.

48989653283898d891a47o

Ermenc je istakla značaj kontinuiranog dijaloga dvije zemlje, odlične saradnje i prijateljstva u političkom i bezbjednosnom okviru, te da takvi odnosi mogu mnogo uraditi za region. Iskustvo Crne Gore, njen ulazak u NATO i odlična pozicija na putu ka EU predstavljaju fantastičan uspjeh i dragocjeni su za region širi od Zapadnog Balkana. 

4899020774183f5877a42o

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.