DPS Bar: Kuća maslina za prepoznatljiv privredni i turistički imidž
DPS Bar

DPS Bar: Kuća maslina za prepoznatljiv privredni i turistički imidž

Postavljanje kamena temeljca za izgradnju Kuće maslina u Baru, predstavlja jednu u nizu realizacija izbornih obećanja i vizija razvoja sa kojima je Demokratska partija socijalista u Baru izašla pred građane u prethodnoj izbornoj kampanji, navodi se u saopštenju barskog DPS-a.

Kuća maslina je, kako ocjenjuju, projekat koji je od izuzetnog značaja za grad Bar, ali i za cijelu Crnu Goru, jer će, kako su kazali, biti kuća svih crnogorskih maslinara.

"Prepoznatljivi turistički i privredni imidž, i našeg grada i države, između ostalog, gradimo i na maslinarstvu. Vizija naše ekonomske politike koju, kao Partija koja je nosilac vlasti, godinama gradimo, uvijek je podrazumijevala isticanje u prvi plan tradicinalnih crnogorskih proizvoda. Obećali smo građanima Bara, a postavljanjem kamena temeljca i krenuli u ispunjavanje tog obećanja, da će se u Kući maslina ulje pakovati po evropskim standardima i da će se na tom mjestu održavati obuke, seminari, susreti maslinara i ugostitelja", navodi se u saopštenju.

Iz loklanog DPS-a navode da imaju sigurnu viziju Bara kao turističkog centra, koji osim prelijepih plaža, turistima ima mnogo toga da ponudi i u zaleđu, i shodno tome, smatraju da Bar ima kapacitete da privlači turiste tokom cijele godine.

"Realizujemo investicije i projekte, a Kuća maslina je svakako jedna od njih, koji imaju i turističku i privrednu dimenziju. Kada u svom političkom Programu i svojim izbornim obećanjima kažemo da ćemo podsticati preduzetnički duh kod mladih ljudi, onda smo dužni i da im pružimo pomoć i da ih usmjerimo u tom pravcu", kazali su iz DPS-a.

Za mlade maslinare, kako su kazali iz te partije, Vlada Crne Gore i Ministarstvo poljoprivrede raznim podsticajnim mjerama i programima u prethodnom periodu učinili su mnogo, a izgradnju Kuće maslina smatraju krunom te uspješne saradnje.

"Jasna vizija razvoja, timski duh i mudra strategija vođenja grada, ono su po čemu je mlada lokalna samouprava prepoznata od prvog dana. Projekti kao što je Kuća maslina, nedvosmisleno pokazuju superiornost politike koju vodimo", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.