Pentagon objavio snimak i detalje ubistva El Bagdadija (VIDEO)
Foto: Rojters

Sahranjen u moru

Pentagon objavio snimak i detalje ubistva El Bagdadija (VIDEO)

Američka vojska je na konferenciji za novinare objavila detalje, snimak i fotografije operacije u kojoj je ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi.

Ministarstvo obrane SAD-a objavilo je snimak iz drona akcije specijalnih snaga u kojoj je navodno ubijen vođa Islamske države, kao i dodatne detalje o ovoj akciji.

Komandant američkih snaga na Bliskom istoku Frenk Makenzi je na konferenciji za novinare u Pentagonu opisao akciju, objavljujući kratak crno-bijeli snimak.

Na snimku se, kako je rečeno, vidi kako američki vojnici opkoljavaju Bagdadijev štab i potvrđuje se izvještaj da je vođa ID sahranjen u moru nakon ove akcije.

"Vođa terorista je priveden pravdi nakon intenzivne međuagencijske saradnje", rekao je Makenzi, dodavši da su američke snage "isplanirale kako da ga zarobe ili ubiju i počele su da pripremaju tim za specijalne operacije za akciju" odmah nakon što je otkriveno njegovo sklonište.

Američki predsjednik Donald Trump je ranije ove nedjelje najavio da će objaviti video-snimak napada.

"Razmišljamo o tome. Možda ćemo objaviti", rekao je Tramp novinarima prije leta za Čikago.

"Možda uzmemo pojedine djelove i objavimo ih", dodao je predsjednik SAD-a.

Američki zvaničnik je tada, kako podsjeća Indeks, rekao da će video-snimak morati da bude pročišćen kako ne bi otkrio taktičke metode američkih snaga.

 

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.