Pasoše mogu dobiti samo hitni slučajevi, ostali na čekanju
Foto: Ilustracija

Pasoše mogu dobiti samo hitni slučajevi, ostali na čekanju

Ukoliko želite da izvadite pasoš ili zamijenite stara putna dokumenta, to nećete moći da uradite do sredine novembra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije u mogućnosti da izdaje pasoše u zakonom propisanim rokovima, kazali su Standardu odgovarajući na pitanja nakon prigovora građana.

Izuzetak su oni građani kod kojih postoje opravdani razlozi za hitnost u postupanju - kao što su bolest, liječenje, operativni zahvati ili iznenadne obaveze van zemlje.

“Tim kategorijama se i u ovim uslovima rada, izlazi u susret i pasoši se izdaju u najkraćem mogućem roku”, odgovorili iz MUP-a.

Kašnjenje u izdavanju pasoša izazvana su “neočekivanim tehničkim problemima kod autorizovanog dobavljača obrazaca”.  

MUP je sa autorizovanim dobavljačem sklopio ugovor o nabavci obrazaca za izdavanje navedenih dokumenata 9. maja, a dobavljač je trebalo da obrasce isporuči do 9. oktobra, navodi se u odgovorima. Taj rok dobaljač nije mogao da ispoštuje iz "opravdanih razloga nastalih usljed tehničkih problema", o čemu je obavijestio MUP.

Tako će svi građani koji vade nove ili mijenjaju stare putne isprave morati da sačekaju još petanestak dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.