Pasta za zube kao test za trudnoću?
ilustracija

Pasta za zube kao test za trudnoću?

Ako vam se nekada dogodilo da niste stigli da kupite test i provjerite da li ste trudne, možete to uraditi uz pomoć paste za zube.

Naime, žene koje su pisale na forumima da možete da provjerite da li ste trudne i jeftinijim trikom, kažu da su rezultati provjereni. Potrebno je samo da u čistu posudu stavite malo paste za zube, koja mora da bude čisto bijela.

Zatim, sve to pomiješati s istom količinom urina. Kada su se i urin i pasta "povezali", ostavite tako da odstoji tri do pet minuta.

Ukoliko se u toj smjesi ne pokaže nikakva promjena, to znači da niste trudni. Ali, ako pasta postane pjenasta s plavim tragovima, znači da je test pozitivan.

Hormon HCG uzrokuje hemijsku reakciju u kombinaciji s pastom za zube, ali ako "trudničkog hormona" nema u urinu, tada neće biti ni reakcije ni promjene na zubnoj pasti.

Ipak, nemojte da vjerujete samo ovoj metodi. Jedino i sigurno je da kada posumnjate na trudnoću odete kod ginekologa!

Kurir

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.