Policija traga za Šundićem, pobjegao iz
ilustracija

Uhapšen po prijavi da je počinio silovanje

Policija traga za Šundićem, pobjegao iz "marice" vezan lisicama

Podgoričanin Vasilije Šundić pobjegao je prekjuče prilikom privođenja. Njega su, kako Dan nezvanično saznaje, privodili službenici policije, kada je on, vezan „lisicama“, uspio da pobjegne iz „marice“.

Mladić, koji je više puta privođen zbog različitih krivičnih djela, te je stekao „bogato“ iskustvo u „marici“, pobjegao je u blizini Blažovog mosta u centru Podgorice i policija traga za njim. Uspio je da pobjegne ka nepristupačnom terenu prema Morači. Policija je odmah organizovala potragu i pretrese kako bi osigurali da Šundić, povratnik u izvršenju krivičnih djela, bude uhapšen.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su „stegli obruč“ oko odbjeglog Podgoričanina i ubrzo se očekuje njegovo hapšenje. U potrazi za Šundićem pretražen je teren oko rijeke Morače, kao i širi dio centra kuda je osumnjičeni mogao da pobjegne. Istragu o ovom slučaju, prema nezvaničnim saznanjima, vodi Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Kako Dan saznaje iz policije, Šundić je prekjuče ujutru uhapšen po nalogu višeg državnog tužioca u Podgorici nakon prijave da je počinio krivično djelo silovanje.

Šundić je 2014. godine dospio u javnost kada je optužio policijskog inspektora Martina Orlandića (47) da mu je, navodno, u ime službe nudio 10.000 eura da zauzvrat „prepozna“ muškarce koji su, navodno, podmetnuli bombu ispred stana tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića. Nedavno je isto ponovio, samo je zaboravio koliku cifru je prvi put naveo, pa je sada tvrdio da mu je policajac nudio 20.000. Tužilac je njegov iskaz cijenio kao lažni. Inspektor Martin Orlandić negirao je tvrdnje Šundića. Ovaj Podgoričanin poznat je policiji i po krađama.

Šundić je od ranije poznat policiji, a robijao je zbog bombaških napada. Odlukom Osnovnog suda u Podgorici, on je 2016. godine osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora zbog dva bombaška napada na kuću Vuković u Tološima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.