Italijanski fudbaleri suspendovani zbog bogohuljenja
Foto:EPA-EFE

Italijanski fudbaleri suspendovani zbog bogohuljenja

Frančesko Manjaneli, fudbaler Sasuola i Mateo Skocarela, igrač Parme, dobili su po jednu utakmicu suspenzije zbog bogohuljenja.

Naime, njih dvojica su, u različitim televizijskim emisijama, optuženi za blasfemiju.

Bogohuljenje je izraz kojim se označava korišćenje Boga na način na koji određena religija ili vlast smatraju nedopustivim, a italijanski zakoni su po tom pitanju poprilično rigorozni, prenosi B92.

Da podsjetimo, prošle godine je po prvi put u istoriji fudbala jedan igrač bio suspendovan zbog blasfemije.

To je bio fudbaler Udinezea Rolando Mandragora, koji je na TV snimku uhvaćen kako izgovara "Porca Madonna, Vaffanculo, Dio Cane", čime je vrijeđao Bogorodicu, a boga dovodio u kontekst sa psom.

On je to učinio kada mu je golman Sampdorije odbranio šut na meču Serije A i zbog tog ispada kažnjen je, takođe, sa jednom utakmicom suspenzije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.