Prikupljena sredstva za liječenje petogodišnjeg Viktora Radulovića
Viktor Radulović

Prikupljena sredstva za liječenje petogodišnjeg Viktora Radulovića

Nakon što je objavljena priča o situaciji u kojoj se našao petogodišnji Viktor Radulović koji ima problema sa bubrezima i njegova porodica koja živi u teškim uslovima, za kratak vremenski period prikupljena su potrebna sredstva, ali i više od toga.

“Dijete je već počelo sa pregledima i nadamo se najboljim rezultatima. Ono što mi kao porodica želimo istaći jeste da je prikupljeno znatno više sredstava nego što je bilo potrebno za planirane preglede, pa smo u dogovoru sa Centrom za socijalni rad Nikšić i NVO Izvor života odlučili da nakon svih pregleda preostala sredstva uložimo u izgradnju kuće koja će trajno riješiti naše socijalno pitanje. Posebno nam je važno da će kuća posjedovati kupatilo i sanitarni čvor jer je to najvaznije za Viktora, a i druga dva dječaka”, naveo je Viktorov otac Igor Radulović,prenosi portal Onogošt.

Kako je podsjetio, i ranije su bili prinuđeni da se obraćaju medijima zbog svoje situacije, ali sada su prikupili znatno više novca nego što je bilo potrebno za liječenje malog Viktora.

“Veoma smo zahvalni predsjedniku države Milu Đukanoviću, potpredsjedniku Vlade, gospodinu Milutinu Simoviću, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Fondu zdravstva, Centru za socijalni rad Nikšić i gospodinu Vukićeviću, Opštini Nikšić na podršci i razumjevanju, a najveću zahvalnost dugujemo NVO Izvor života koja je pokrenula čitavu pricu i kojs nam godinama pomaže. Veliku zahvalnost dugujemo građanima i privrednicima koju su nesebično odvajali sredstva kako bi pomogli našoj porodici i našem sinu. S obzirom da je uplaćeno znatno više sredstava, osjetio sam potrebu da se obratim javnosti kako bi oni koji su željeli uplatiti sredstva za našeg sina i našu porodicu, to učinili nekom drugom kome je pomoć potrebna”, poručio je Igor.

Podsjetimo, porodica Igora Radulovića iz Nikšića živi u jako teškim uslovima. Igor i Ana imaju troje djece i žive u trošnoj kući u selu Šume, koju im je uz minimalnu nadoknadu i uz obavezu da plaćaju dažbine ustupila rođaka.

Igor je invalid jer nema lijevu šaku pa samim tim ne može naći zaposlenje koje bi mnogo pomoglo ovoj porodici. I da nevolja nikad ne dolazi sama dokaz je i ova porodica.

Njihov sin Viktor ima velikih problema sa bubrezima pa je zbog toga i operisan. Njemu je potrebno dalje liječenje u Zagrebu za šta roditelji nemaju sredstava s obzirom da žive od socijalne pomoći. Viktorovo liječenje kostaće oko 3.000 eura sa troškovima puta i za ovu porodicu to je bio nedostižan iznos.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.