Novak: Mentalno sam u prednosti nad Rafom i Rodžerom, nisam još za penziju
Novak Đoković

Novak: Mentalno sam u prednosti nad Rafom i Rodžerom, nisam još za penziju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uoči starta na Mastersu u Parizu kaže da osjeća da je u psihološkoj prednosti nad rivalima.

Novak je bio gost u emisiji autora Sirila Hanuna na "Kanalu +", i tom prilikom je između ostalog pričao i o tome kako je kada se sastane sa Nadalom i Federerom.

Srpski teniser ima 16 Grend slem trofeja, četiri manje od Federera, a tri od Nadala, ali kada ga je novinar pitao da li osjeća da u duelima sa njima ima mentalnu prednost, odgovorio je potvrdno.

"Da, osjećam da je pomalo tako. Iznad svega, tako je prije početka meča, ne tokom njega. Kada igrate, koncentrisani ste samo na sledeći poen, ali prije meča, da, osjećam da sam u prednosti", izjavio je Novak,prenosi B92.

On u mečevima sa Federerom ima skor od 26:22, a sa Nadalom 28:26.

Đokovića su takođe pitali da li razmišlja o povlačenju, ali svjetski broj jedan je odgovorio da još nije u tom procesu i da ima i dalje velike motive.

"Iskreno, nisam obavezan da igram. Mogao bih sutra da okačim reket o klin ako to želim, jer sam prije svega otac dvoje divne djece, od kojih moj sin ima pet godina i pred polaskom je u školu, tako da bih svakako volio da provodim više vremena sa njima. Ipak, srećan sam što još igram, i dalje sam jako motivisan i spreman da igram za nove pobjede u ovom prelijepom sportu", zaključio je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.