Kako izgleda bunker u kojem se Bagdadi raznio (VIDEO)
Foto: Printscreen

Kako izgleda bunker u kojem se Bagdadi raznio (VIDEO)

Nakon što se vođa Islamske države Abu Bakr el-Bagdadi tokom američke operacije ubio aktiviravši samoubilački pojas s eksplozivom, pojavili su se mnogi detalji ove operacije.

Tajna operacija započela je oko 17 sati u subotu preletom osam helikoptera, u kojima su se nalazili timovi elitnih američkih trupa, iznad vrlo opasne teritorije.

U misiju su bili uključeni i brojni drugi američki avioni i brodovi, od kojih su neki bili na raznim lokacijama unutar Iraka.

Tokom leta, na helikoptere su pucali lokalni militanti, ali su vojne trupe uzvratile vatru i tako otklonile prijetnju.

Nakon što su stigle na odredište, trupe su probile odbrambeni zid kako bi izbjegle mine i druge zamke na okolnom području. Tada su se suočile s borcima ISIL-a.

Kamere su juče zabilježile mjesto gdje su trajale borbe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.