Džemper Kurta Kobejna prepun fleka i sa rupom od cigarete prodat za 300.000 eura
Kurt Kobejn

Džemper Kurta Kobejna prepun fleka i sa rupom od cigarete prodat za 300.000 eura

Prepun fleka i sa rupom od cigarete, neopran skoro tri decenije, džemper Kurta Kobejna prodat je na aukciji u Njujorku za 300.000 eura.

Vođa kultne grupe „Nirvana“, Kurt Kobejn, nosio je kašmirski džemper na kopčanje tokom nastupa na „Anplagd“ MTV koncertu 1993. godine.

Od kada ga je poslednji put nosio, džemper nije opran.

Navodno, ovaj komad odjeće od kada je prodat na njujorškoj aukciji, drži prvo mjesto na listi kao najskuplji džemper koji je ikada prodat na ovaj način.

Na aukciji je po gotovo istoj cijeni prodata i Kobejnova specijalno izrađena „fender mustang“ gitara na kojoj je svirao tokom „Nirvanine“ turneje. Ova gitara se nekoliko godina nalazila u Kući slavnih rokenrola.

Kurt Kobejn je postigao ogroman uspjeh poslije osnivanja „Nirvane“, 1987. godine, ali se sve vrijeme teško borio sa teretom slave, depresijom i zavisnošću od narkotika.

Izvršio je samoubistvo aprila 1994. godine u 27. godini. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.