Makron: Smrt Al-Bagdadija ne znači kraj ID
Emanuel Makron

Makron: Smrt Al-Bagdadija ne znači kraj ID

Predsjednik Francuske Emanuel Makron upozorio je danas da smrt osnivača i lidera Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija predstavlja udarac za tu ekstremističku organizaciju, ali ne i njen kraj.

Makron je na Tviteru napisao da američka vojna operacija u kojoj je ubijen Al-Bagdadi jeste "udarac protiv Islamske države", ali i da je "to samo korak".

"Borba se nastavlja s našim partnerima u međunarodnoj koaliciji kako bi teroristička organizacija bila konačno poražena", naveo je Makron.

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio je danas da je Al-Bagdadi noćas ubijen u operaciji američke vojske u sirijskoj provinciji Idlib.

Tramp je rekao da je Al-Bagdadi, kada su američke snage krenule na njega, pobjegao u tunel s troje svoje djece i aktivirao eksploziv u prsluku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.