PG: Direktor iz firme uzeo 77.000 eura
Ilustracija

PG: Direktor iz firme uzeo 77.000 eura

Podgoričanin Đ. A. potpisao je sporazum o priznanju krivice, kojim je dogovorio uslovnu kaznu pošto je sa računa firme skinuo oko 77.000 eura. Osim toga, obavezao se da će firmi u kojoj je bio zaposlen vratiti novac za koji je priznao da je nezakonito prisvojio.

Đ.A. je osuđen za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Kako je navedeno u sporazumu, novac je uzimao u više navrata, radi namirenja svojih, kao i potreba članova svoje porodice i prijatelja.

Osumnjičeni je sporazum o priznanju krivice potpisao sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici. U tom dokumentu navedeno je da okrivljeni priznaje da je u periodu od avgusta 2012. godine do kraja septembra 2014. godine u Podgorici svjestan svog djela, čije je izvršenje htio i znajući da je njegovo djelo zabranjeno, zloupotrebio svoj položaj i kao odgovorno lice izvršni direktor u firmi K.P.M L. DOO u više navrata, iskoristio novčana sredstva sa žiro računa ovog privrednog društva, u ukupnom iznosu od 76.921,15 eura. To je uradio radi namirenja svojih, kao i potreba članova svoje porodice i prijatelja. On je priznao da je na ovaj način počinio krivično djelo teška krađa.

Sklapajući sporazum sa tužilaštvom, dogovorili su da Đ.A. bude osuđen nauslovnu osudu tako što će mu Osnovni sud u Podgorici prethod no utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno odrediti da se ista neće izvršiti ukoliko okriv ljeni u roku od tri godine od pravosnažnosti presude ne učini krivično djelo.

Okrivljeni se obavezuje da oštećenom preduzeću K.P.M. L. DOO, na ime imovinsko-pravnog zahtjeva, isplati iznos od 76.921,15 eura, u roku od tri godine, po pravosnažnosti presude.

“Utvrđena kazna zatvora od jedne godine će se izvršiti ako okrivljeni u roku tri godine no pravosnažnosti presude ne isplati iznos imovinsko-pravnog zahtjeva, odnosno 76.921,15 eura”, piše u sporazumu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.