Nastavljeni neredi u Barseloni, povrijeđeno šest osoba(VIDEO)
Foto: Dejli Mejl

Nastavljeni neredi u Barseloni, povrijeđeno šest osoba(VIDEO)

U centru Barselone u sukobima policije i demonstranata tokom protekle noći povrijeđeno je i hospitalizovano najmanje šest ljudi.

Do sukoba je došlo kada su policajci pokušali da rastjeraju demonstrante koji su se okupili ispred sjedišta španske policije, javio je Rojters.

U subotu se, prema tvrdnjama policije, okupilo 350.000 ljudi, od kojih su mnogi mahali zastavama za nezavisnost Katalonije.

Stotine hiljada Španaca u nemirnoj regiji Katalonije protestovalo je u Barseloni otkako je španski Vrhovni sud osudio devetoro političara i aktivista na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog njihove uloge u neuspješnom referendumu za nezavisnost Katalonije 2017. godine.

Kako AP prenosi, miting organizuju grupe koje žele da stvore novu državu na sjeveroistoku Španije.

Katalonskim zvaničnicima izrečene su kazne od devet do 13 godina zatvora za pobunu. Svi su oslobođeni teškog zločina oružane pobune.

Kazne su izazvale mirne proteste u Barseloni i drugim obližnjim gradovima koji su kasnije prerasli u žestoke sukobe s policijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.