Popeo se na tunel na autoputu i skinuo sliku Dodika i Vučića: Naučite jednom za svagda da je zakon isti za sve
Foto:Screenshot

Popeo se na tunel na autoputu i skinuo sliku Dodika i Vučića: Naučite jednom za svagda da je zakon isti za sve

Mladi opozicionar u BIH Ivan Begić popeo se na vijadukt na autoputu „9. januar“ i skinuo transparent s likom člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te natpis „Svjetlo na kraju tunela“.

Begić je inače predsjednik mladih PDP-a u Banjoj Luci.

Kako je istakao akcija je usmjerena prvenstveno na skidanje transparenta sa slikom lidera vladajućeg SNSD-a u RS, a sve je zabilježio kamerom te je video postavljen na Facebooku.

„Zbog onih koji svijetle na svakom koraku, sve je manje svjetlosti u našoj zemlji! A ovi autoputevi jedino služe za odlazak iz naše zemlje. Pošto zakoni moraju važiti za sve, mi smo odlučili samo da ispoštujemo ono što zakon kaže! Uljudno i civilizovano smo uklonili nezakoniti natpis iznad tunela, a vlasnika molimo da nam se javi i preuzme svoj transparent“, napisao je Begić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.