Hrapović uručio zahvalnicu dr Almi Hajdarpašić Drešević zbog spašavanja djeteta
Hrapović sa Hajdarpašić Drešević

"Uspjeh cjelokupnog zdravstvenog sistema i dokaz sposobnosti i stručnosti naših ljekara"

Hrapović uručio zahvalnicu dr Almi Hajdarpašić Drešević zbog spašavanja djeteta

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, sa saradnicima primio je danas dr Almu Hajdarpašić Drešević i u ime Ministarstva zdravlja iskazao poštovanje i ponos zbog izuzetne profesionalne i brze reakcije i spašavanja života jednog djeteta.

"U vremenima kada su zdravstveni radnici pretežno izloženi kritikama, vrebalnim i fizičkim napadima, nerazumijevanju, predstavlja i zadovoljstvo i ponos ovakav podvig i maksimalno profesionalan i stručan odnos naše doktorke Alme Drešević. Ovo je uspjeh cjelokupnog zdravstvenog sistema i dokaz sposobnosti i stručnosti naših ljekara", istakao je ministar Hrapović.

On je kazao da su stručnost i znanje dr Alme odavno prepoznali i mali pacijenti i njihovi roditelji, koji joj sa puno povjerenja prepuštaju brigu o zdravlju svoje djece. 

"Posebno mi je zadovoljstvo što je dr Alma Drešević značajan dio svog profesionalnog angažmana provela radeći u Ministarstvu zdravlja i kao dio našeg tima dala upečatljiv dorpinos realizaciji zdravstvenih politika na primarnom nivou zdravstvene zaštite. Njena odluka da nastavi svoj radni angažman u Domu zdravlja i vrati se svojim malim pacijentima, kao i njena posvećenost radu sa djecom je i ovog puta došla do punog izražaja i potvrdila da je donijela pravu odluku", naglasio je ministar Hrapović i dodao da je kao prvi čovjek zdravstvenog sistema veoma ponosan što crnogroski zdravstveni sistem ima ovako kvalitetne ljekare.

 Hrapović je u ime Ministarstva zdravlja dr Hajdarpašić Drešević uručio zahvalnicu za profesionalnost, nesebičnost, stručnost i poseban doprinos u pružanju zdravstvene zaštite.

Zahvaljujući se na ukazanoj časti i priznanju, povodom spašavanja sedamnaestomjesečnog dječaka, dr Hajdarpašić Drešević je kazala da je ovo priznanje pripada i medicinskoj sestri, koja je te noći bila dio tima, kao i svim kolegama, koji, kako je istakla, nesebično pružaju pomoć drugima, ali njihova djela su ostala nezabilježena i neprepoznata od strane javnosti.

"Moj uspjeh je uspjeh čitavog zdravstvenog sistema, a posebno primarne zdravstvene zaštite i drago mi je da je naišlo na odjek u regionu. Shvatila sam da mi je najveće zadovoljstvo raditi sa djecom, jer njihov osmjeh i radost nemaju cijenu. Nema većeg zadovoljstva nego vidjeti sreću u očima spašenog djeteta i nijegove majke", kazala je dr Hajdarpašić Drešević.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.