Odlični odnosi osnov za jačanje ekonomske saradnje i nove investicije naročito na Sjeveru
Sojlu i Marković

Marković sa turskim ministrom unutrašnjih poslova

Odlični odnosi osnov za jačanje ekonomske saradnje i nove investicije naročito na Sjeveru

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ministra unutrašnjih poslova Turske Sulejmana Sojlua koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Premijer je istakao odlične bilateralne odnose između dvije zemlje, uključujući i politički dijalog na visokom nivou, koji je osnov za uspješnu saradnju u svim oblastima.

„Crna Gora se odgovorno odnosi prema turskim firmama koje ovdje posluju, cijeneći njihova ulaganja, i na taj način sa svoje strane šaljemo poruku i drugim zemljama da je Crna Gora sigurna investiciona destinacija sa visokim nivoom poslovne sigurnosti“ – kazao je na sastanku Marković.

48956813398e07a85a206o

Premijer je ukazao da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje i za nove investicije, naročito u Sjevernom regionu Crne Gore i to u oblastima poljoprivrede, stočarstva, i turizma.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobili novi kvalitet ulaskom Crne Gore u NATO.

Ministar Sojlu je posebno pozdravio napredak Crne Gore u evropskoj integraciji, naglasivši da Turska snažno podržava politiku proširenja i da je mjesto Crne Gore u Evropskoj uniji.

U toku razgovora razmijenjena su mišljenja i o bezbjednosnim pitanjima na evropskom i širem nivou.

Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.