Kamion smrti: U kući vozača hladnjače sa 39 tijela pronađeno 300.000 funti
Foto:Tanjug/AP

Kamion smrti: U kući vozača hladnjače sa 39 tijela pronađeno 300.000 funti

U kući Moa Robinsona (25), vozača hladnjače u kojoj su juče otkrivena tijela 39 kineskih državljana, 31 muškarac i osam žena, pronađeno je oko 300.000 funti.

On tu inače živi sa partnerkom koja očekuje blizance, a prijatelji Robinsona tvrde da je on iz "vrlo fine porodice".

Kamion i prikolica su se kretali odvojeno i zaobilazno, prije nego što su stigli do industrijske zone. Britanska policija vjeruje da je kontejner hladnjača transportovan kargo brodom od luke Zebrige u Belgiji do Par- flita u Engleskoj, prenose Novosti.

Hladnjača je kasnije prikačena za kamion. A taj kamion je krenuo iz Sjeverne Irske i preko Dablina stigao u Holihed u Velsu. Vozio ga je Mo Robinson. 

Robinson620x0620x0

Kamion je tri dana ranije od hladnjače, koju je kasnije prikačio, stigao u Parflit. Ne zna se, međutim, šta se sa njim dešavalo tokom tri dana prije nego što je preuzeo kargo.

Belgijsko savezno tužilaštvo potvrdilo je da je hladnjača prošla kroz Zebrige 22. oktobra i sada ispituje put kontejnera do luke Zebruge, moguće preko Holandije. I dalje se ne zna gdje su Kinezi ukrcani. Robinson je u Parflitu čekao u svom kamionu da se kargo iskrca, "prikači" ga i odveze do industrijske zone Grejs u Eseksu. To je zabilježeno i na sigurnosnim kamerama.

Policija trenutno pokušava da otkrije da li su oni žrtve kriminalnih bandi iz Velike Britanije koje su htjele da ih prodaju kao robove za rad u restoranima, kozmetičkim salonima i bordelima.Opsežna istraga se vodi kako bi se utvrdila povezanost sa bugarskim gradom Varna, gdje je kamion 2017. godine registrovan, i kako bi se otkrilo "krijumčarski prsten".

Vozaču hladnjače Mou Robinsonu, koji se navodno onesvijestio kada je otvorio prikolicu u industrijskom parku na jugu Engleske, pritvor produžen za 24 sata i on se i dalje nalazi u policijskoj stanici u Eseksu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.