Policajac pretukao učenicu jer je uzela previše mlijeka iz kantine(VIDEO)
Foto: Screenshot

Policajac pretukao učenicu jer je uzela previše mlijeka iz kantine(VIDEO)

Policajac iz Novog Meksika dao je ostavku nakon što je snimljen kako koristi pretjeranu silu pri savladavanju 11-godišnje djevojčice koja je navodno iz školske kantine uzela previše mlijeka.

Iz policijske stanice Farmington saopštili su u nedjelju da je policajac Zakary Kristensen odstupio sa dužnosti nakon što je pokrenuta interna istraga o prekomjernoj upotrebi sile tokom incidenta koji se dogodio 27. avgusta u školi Mesa Vju.

Na snimku, sa kamere koja je dio standardne opreme policijskih službenika, vidi se kako policajac nakon verbalnog sukoba između djevojčice i direktora na silu uzima njen ruksak i uskoro je baca na tlo kako bi joj stavio lisice, piše "Daily Mail".

Stiven Heb, šef policijske stanice Farmington, rekao je da ponašanje službenika nije u skladu sa standardima odjeljenja i naglasio da "nema izgovora za ovakav način ponašanja".

Kristensen je navodno rekao da je pokušao da uhapsi djevojku jer je otišla u kantinu, uzela više mlijeka nego što je trebalo i bacila mlijeko na pod.

Neidentifikovana učenica pretrpjela je potres mozga i povrede na rukama i ramenima.

"Ne možeš vrijeđati direktora. Dosta mi je toga. Gotova si", čuje se na video snimku kako govori Kristensen. Nakon toga baca 11-godišnjakinju na tlo, a ona plače i govori kako je boli.

Advokat porodice djevojčice rekao je za "KRQE News 13" da imaju namjeru da preduzmu pravne mjere zbog incidenta, prenosi "Index.hr".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.