Kineski državljani bili u kamionu: Bez vazduha na -25 umirali u najgorim mukama
Foto: AP

"Kamion smrti"

Kineski državljani bili u kamionu: Bez vazduha na -25 umirali u najgorim mukama

“Kamion smrti”, u kome je pronađeno 39 mrtvih na jugu Engleske, izazvao je ogromnu pažnju svjetske javnosti.

Tridesetdevetoro mrtvih pronađenih u prikolici kamiona u jugoistočnoj Engleskoj su kineski državljani, javljaju britanski mediji.

Britanska Pres asosiejšn se za ovu informacija poziva na izvore, a na njih se pozivaju i drugi britanski mediji BBC, ITV) i Skaj.Naime, u ovom kamionu, koji je vozio Mo Robinson iz Sjeverne Irske, nalazilo se 38 odraslih osoba i jedan tinejdžer.

Krenuli su u potragu za "boljim životom" u Veliku Britaniju iz Belgije, a stradali su surovom smrću. Njihova agonija je trajala satima. Bili su zatvoreni u hladnjači, bez vazduha, i bez šanse da neko čuje njihove vapaje.

Sumnja se da su se oni smrzli u "apsolutno užasnim" uslovima, prenosi Dejli mejl. Stručnjaci smatraju da je temperatura u rashladnoj prikolici bila niža od -25 stepeni.

Prije otkrića da se u kamionu nalaze tijela 39 osoba, oni su unutra proveli najmanje 15 sati, dok vrata kamiona nisu otvorena na jednom industrijskom imanju u Eseksu, kada se sve saznalo.

Dok neki smatraju da su mogli i duže biti unutra, sa druge strane bolničari koji su stigli na lice mjesta nekoliko minuta nakon poziva tvrde da je od njih ostala samo "gomila tijela".

Podsjetimo, vozač kamiona Mo Robinson je uhapšen nedugo posle šokantnog otkrića, a policija je u srijedu veče izvršila i pretres njegove dvije kuće. Međutim, još uvijek se ne zna da li je Robinson znao da se migranti nalaze unutra.

Opsežna istraga se vodi kako bi se utvrdila povezanost sa bugarskim gradom Varna, gdje je kamion 2017. godine registrovan, i kako bi se otkrilo "krijumčarski prsten".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.