Abazović: Opozicija mora razmišljati o alternativnom djelovanju
Dritan Abazović

Abazović: Opozicija mora razmišljati o alternativnom djelovanju

U Crnoj Gori ne postoje uslovi za fer izbore i opozicija mora razmišljati o alternativnom djelovanju, smatra predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA, Dritan Abazović.

On je ocijenio da je Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva od samog početka klasična farsa.

"Način na koji je formiran, sistem rada, problemi koji su ga pratili, čovjek na njegovom čelu - sve to ukazuje na veliku neozbiljnost i unaprijed je osuđeno na propast“, kazao je Abazović za Minu.

Prema njegovim riječima, takva forma djelovanja imala je smisla prošle godine, kada je evropski komesar Johanes Han prihvatio predlog GP URA i Demokratske Crne Gore.

"Nakon velikih protesta i svih afera, naročito 'Koverte', njegova upotrebna vrijednost je značajno umanjena“, smatra Abazović.

Kako je naveo, Demokratska partija socijalista (DPS) je njegove kolege iz opozcije dovela na tanak led i natjerala ih da igraju po njenim pravilima, a da neki toga nisu ni svjesni.

"To znači da je odbor samo nastavak političke agonije koji ima za cilj da posvađa opoziciju i izgubi dragocjeno vrijeme. A to sve vodi još jednoj izbornoj prevari", kazao je Abazović.

Na pitanje da li smatra da bi svi opozicioni članovi trebalo da napuste Odbor nakon što je iz DPS-a saopšteno da je tehnička vlada neprihvatljivo rješenje, on je rekao da je trebalo svi to da urade još na prvoj sjednici.

Samo je, prema riječima Abazovića, trebalo pitati DPS da se izjasni ima li ili nema tehničke vlade.

"Ako bi odgovor bio kao svaki put do sada, trebalo je da kažu doviđenja! Tehnička vlada je jedini garant da izborne zakone neće sprovoditi Veljović, Medenica, Stanković, Katnić“, kazao je on

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.