Pacijenti zadovoljni kvalitetom usluga i boravkom u KCCG-u
Dobrović, foto: PR Centar

Pacijenti zadovoljni kvalitetom usluga i boravkom u KCCG-u

Procjena zadovoljstva pacijenata dobijenim uslugama jedan je od osnovnih elemenata unapređenja kvaliteta rada Kliničkog Centra Crne Gore (KCCG), a u prvih pola godine anketirano je 5.990 pacijenata, od kojih je samo njih 17 izrazilo nezadovoljstvo boravkom u toj ustanovi.

Glavna sestra u KCCG-u, Dragica Dobrović je, u izjavi za PR Centar, podsjetila da se od decembra prošle godine sprovodi anketiranje pacijenata o stepenu zadovoljstva uslugama u toj ustanovi.

„Procjena zadovoljstva pacijenata dobijenim uslugama je jedan od osnovnih elemenata unapređenja kvaliteta rada naše ustanove i predstavlja mjeru stava pacijenta prema ljekaru, dobijenoj zdravstvenoj njezi i prema sistemu zdravstvene zaštite“, istakla je Dobrović.

Zadovoljstvo pacijenta, kako smatra, ne zavisi samo od pružene zdravstvene zaštite, već i od njegovih očekivanja, odnosno sklonosti da kritikuje ili pohvaljuje.

Dobrović je rekla da je od 1. januara do 1. jula anketirano 5.990 pacijenata, od kojih je samo 17 izrazilo nezadovoljstvo boravkomu KCCG-u.

„Oni nisu bili nezadovoljni pruženim zdravstvenim uslugama, odnosom ljekara ili medicinskih sestara, već su uglavnom bili nezadovoljni udobnošću kreveta, količinom hrane po obroku. Pitali su zbog čega nema Wi Fi signala, zašto nema dovoljno televizora na pojedinim odjeljenjima...“, navela je Dobrović.

Ona je rekla da su anketirani pacijenti skrenuli pažnju i da na pojedinim organizacionim jedinicama nema dovoljno kadra.

„To nam govori da nas pacijenti vrlo pažljivo posmatraju i da vrlo pažljivo prate naš svakodnevni rad“, smatra Dobrović.

Pored pacijenata sprovodi se, kako je objasnila, i anketiranje članova njihovih porodica.

„Tako da i oni, naravno, mogu iznijeti svoje mišljenje. Nismo zaboravili ni ambulantne pacijente u polikliničkom dijelu KCCG-a, tako da smo i njima omogućili da u pisanoj formi daju mišljenje, sugestije, pohvale, primjedbe nakon obavljenog pregleda. Pored svake ambulante imamo sanduče za primjedbe i pohvale“, kazala je Dobrović.

Ona je rekla da menadžment KCCG-a svaku sugestiju i primjedbu pažljivo razmatra i trudi se da objektivne primjedbe uvaži.

„Mišljenje pacijenata i njihovih porodica nam je od neprocjenjive pomoći u daljem unapređivanju kvaliteta rada naše ustanove i pozivamo ih da nam i dalje daju mišljenje i sugestije“, poručila je Dobrović.

Pacijent Zoran Kuzmanović, kazao je da je dvije-tri godine osjećao bolove u kuku i da je prije nekoliko dana operisan, a da za cijelo osoblje ima samo riječi hvale.

„Ovdje nema namrštenih, nema dreke, vike. Moram da istaknem taj ljudski dio, kao i to da je posao odrađen profesionalno sa svake strane. Nemam nijednu primjedbu. Naprotiv, samo riječi hvale i zahvalnosti. To ću ponoviti bilo gdje, jer je to moj osjećaj“, rekao je Kuzmanović.

MIL6926

Kuzmanović, foto: PR Centar

I prije godinu je, kako je kazao, bio na Odjeljenju ortopedije zbog operacije ruke i „odnos je bio isti“.

Dodao je da se osjeća dobro.

„Da nisam u ovoj postelji i da nemam ovaj zavoj ne bih ni znao da sam operisan. Šetao sam malo sa štakama i osjećam se dobro“, kazao je Kuzmanović.

MIL6935

Bulatović, foto: PR Centar

Sanja Bulatović, koja je prije četiri dana rodila dječaka Pavla, kazala je da je izuzetno zadovoljna boravkom u KCCG-u.

„Željela bih posebno da izdvojim ovo divno osoblje, jer su mi boravak ovdje učinili posebnim. Nosim samo najljepše utiske. Hoću da kažem svim budućim majkama, koje će tek da prođu kroz ovo što sam ja sada, da se slobodno opuste, da uživaju, jer ih ovdje čeka srdačan doček. A osoblje će u svakom trenutku biti tu da im odgovori na sve zahtjeve“, poručila je Bulatović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.