Pucnjava u Amsterdamu: Savić ubijen, Đurović ranjen,  pogledajte snimak hapšenja osumnjičenog (VIDEO)
Foto:Screenshot

Policija pucala prilikom hapšenja

Pucnjava u Amsterdamu: Savić ubijen, Đurović ranjen, pogledajte snimak hapšenja osumnjičenog (VIDEO)

U pucnjavi koja se danas oko 16 časova dogodila u Amsterdamu, ubijen je 49-godišnji Goran Savić, javili su tamošnji mediji.Ranjen je Baranin Jovan Đurović. Jedan od osumnjičenih za napad je uhapšen.

Kako prenose mediji, ubijeni Savić je vlasnik je picerije u kojoj se pucnjava dogodila a prema navodima beogradskih medija porijeklom je iz Niša. Savić je preminuo na licu mjesta uprkos pokušajima reanimacije dok je Đurović teško ranjen i ljekari mu se bore za život, piše holandski Telegraf.

Ubistvo se dogodilo pred mnogobrojnim svjedocima koji su policiji kazali da su uočili dva napadača, koja su vozilom pobjegla sa lica mjesta.

Policija je pola sata od pokretanja istrage navela da su vozilo sivi "folksvagen" belgijskih tablica, za koje se sumnja da je korišćeno za bjekstvo, identifikovali i zaustavili na dva i po kilometra od mjesta zločina.

"Policajac je opalio hitac upozorenja i uhapsio jednog osumnjičenog", navela je policija.  

Portal crimesite. nl navodi da je pucnjava izbila nakon svađe žrtve i jednog osumnjičenog dok neki mediji navode da je u pitanju likvidacija.

ehkxkd6xyaefl6a1

Sa mjesta ubistva, foto: nltimes.nl

Ranjeni crnogorski državljanin Jovan Đurović, brat je Luke Đurovića, koji je prije šest godina stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru i bio je  blizak šefu zemunskog klana Luki Bojoviću.

Holandski Telegraf podsjeća da je ubijeni Savić treće lice sa prostora bivše Jugoslavije ubijeno u Amsterdamu u poslednjih godinu i po.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.