Foto: MSP

Nurković u Novom i Budvi

"Izgradnja infrastrukture preduslov za privredne aktivnosti"

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti opštinama Herceg Novi i Budva.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, razgovor sa predsjednikom i menadžmentom Opštine Herceg Novi protekao je u radnoj atmosferi, jer kako su se sagovornici usaglasili puno je tema koje su vazne ne samo za lokalno stanovništo već i na nacionalnom nivou. 

Na početku sastanka Ministar je izrazio zadovoljstvo upriličenim susretom, jer je razgovor neophodan kako bi se predočile teme koje su od zajedničkog interesa i na kojima možemo raditi i donijeti konkretna rješenja. 

Fokus razgovora su osim putne infrastrukture, bile i teme iz oblasti pomorske privrede, status Luke Zelenike i gradske luke Škver. 

"Zakoni  i strateška dokumenta na kojima radi resor saobraćaja i pomorstva treba da donese sistemska rješenja i uredi oblast u kojoj trenutno ima dosta neusaglašenosti i preklapanja nadležnosti sa drugim resorima.Bez obzira na političke stavove i opredeljenja naš zajednički zadatak je da stvaramo bolje uslove za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore" naglasio je ministar saobraćaja i pomorstva", istakao je Nurković.

zbudva

„Najznačajniji projekti za unapređenje saobraćajne infrastrukture u Herceg Novom su izgradnja zaobilaznice oko grada, putne mreže na poluostrvu Luštica, definisanje pitanja koncesije gradske luke Škver, rješavanje problema gužvi na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te naplate putarine na dionici Meljine-Petijevići koju bi država mogla da preuzme kao magistralni pravac“, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

On je istakao da se radi o ulaganjima od interesa za građane Herceg Novog i cijele države, za čiju realizaciju je neophodna saradnja Ministarstva i lokalne uprave.

Govoreći o radovima na rekonstrukciji Jadranske magistrale, Katić i saradnici su poručili da je potrebna bolja komunikacija, kako u drugoj fazi ovog projekta ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa i propusta u izvođenju radova. 

Kao teme od posebnog značaja za grad istakli su i uvođenje trajektne linije od Zelenike do Rosa, te mogućnost razvoja Zelenike kao kruzing luke koja bi predstavljala alternativu Kotoru.

Radna posjeta nastavljena je susretom sa menadžmentom Opštine Budva. Kako je predsjednik Opštine istakao Budva je strateški važna opština za cijelu državu.

"Važno je da sarađujemo i radimo za dobrobit svih građana, dobrobit građana uvijek treba da bude na prvom mjestu, svaka opština je važna, kako na sjeveru tako i na jugu. Rješavajući probleme na lokalnom nivou, realizujući kvalitetne projekte benefiti se moraju osjetiti i na nacionalnom nivou", istakao je Marko Carević, predsjednik Opštine Budva.

Nurković je naveo da imajući u vidu dinamičan razvoj opštine Budva, izgradnja savremene infrastrukture je neophodan preduslov za sve privredne aktivnosti.

"Danas smo iskoristili priliku da razgovaramo o detaljima vezanim za dva važna projekta koja će se realizovati na teritoriji opštine Budva. Riječ je o bulevaru od Jaza do Tivta i zaobilaznici oko Budve", rekao je Nurković.

Sagovornici su zajednički zaključili da je zadovoljstvo otvoreno razgovarati i ukazati na potrebe opštine, kako bi se i u planovima države mogli definisati projekti i njihova kvalitetna realizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.