Rožaje danas veliko gradilište,  realizuju se projekti u vrijednosti od oko 20 miliona eura
Asfaltiranje Sandžačke ulice

Sredstva iz kapitalnog budžeta

Rožaje danas veliko gradilište, realizuju se projekti u vrijednosti od oko 20 miliona eura

Uprava javnih radova na teritoriji opštine Rožaje trenutno realizuje projekte u vrijednosti od oko 20 miliona eura, za koje je sredstva iz kapitalnog budžeta obezbijedila Vlada Crne Gore.

Snažna podrška unapređenju lokalne infrastrukture i ulaganja u strateške projekte, doprinijela su da Rožaje danas bude veliko gradilište, na kojem se građevinske mašine mogu primijetiti gotovo u svakom dijelu grada, kažu u Upravi javnih radova.

"Prvu fazu izgradnje pristupne saobraćajnice ka budućem planinskom centru Štedim na Hajli, u dužini od 7,2 kilometra, građevinsko preduzeće “Tofi” završilo je u ugovorenom roku, čime su se stvorili uslovi za njeno kompletno asfaltiranje na proljeće naredne godine. Na taj način će biti omogućene pripreme za početak radova na žičari, ski stazama i baznoj stanici. Vlada će u naredne tri godine, u cilju stavljanja novog skijališta u funkciju, investirati oko 16 liliona eura.", saopštavaju iz Uprave,

PutprematedimuUJR

Put ka Štedimu

Još jedan projekat čija realizacija teče planiranom diamikom je novi vrtić “Boško Buha”, ukupne površine 1.120 metara kvadratnih i kapaciteta 100 djece.

"Grubi građevinski radovi su završeni, a predstoji postavljanje fasade, krova i spoljašnje bravarije, kao i radovi u unutrašnjosti objekta.Rok za završetak kompletnog posla je sredina naredne godine, kako bi vrtić sa radom počeo u septembru 2020. Vrijednost investicije je više od 1,5 miliona eura, a izvođač je takođe “Tofi”. ", kaže se u saopštenju.

VrtiuRoajamaUJR

Vrtić u Rožajama

Isto preduzeće privodi kraju i izgradnju objekta gradske pijace, koja će, u skladu sa ugovorenom dinamikom, biti završena do kraja ove godine.

Završeno je postavljanje fasade i spoljašnje bravarije, a u toku su finalni radovi na termo-tehničkim instalacijama - navode iz Uprave.

PijacauRoajamaUJR

Pijaca u Rožajama

Pored zelene pijace, ovaj objekat, vrijednosti od oko 900 hiljada eura,kako se dodaje, sadrži prostorije tehničke namjene i kancelarije za opštinske službe. Ukupna površina je 1.370 metara kvadratnih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.