Oženio preminulu djevojku,  želio da joj ispuni želju da bude mlada
Foto:Twiter

Oženio preminulu djevojku, želio da joj ispuni želju da bude mlada

Muškarac u Kini, 35-godišnji Xu Shinan oženio se svojom mrtvom djevojkom tokom njene sahrane kako bi pokazao svoju ljubav nakon što je izgubila bitku sa karcinomom dojke.

Muškarac u Kini, 35-godišnji Xu Shinan oženio se svojom mrtvom djevojkom tokom njene sahrane, želeći da joj pokaže svoju ljubav nakon što je izgubila bitku sa karcinomom dojke.

Ovim činom mladoženja je želio da ispuni želju svojoj pokojnoj djevojci da bude mlada. Njegova preminula partnerka Yang Liu bila je obučena u vjenčanicu i okružena buketom od 169 ruža kada joj je Xu čitao bračne zavjete, prenosi B92.

Posebna ceremonija održana je na istoku Kine, a o ovom neobičnom događaju svjedočile su porodice i prijatelji bračnog para.

"Ženo, molim te, ne brini. Ostatak mog života biće bolan, ali neću odustati", rekao je Xu.

Yang je preminula 14. oktobra u 34. godini nakon što se pet i po godina borila sa rakom. Xu je sedam dana nakon njene smrti ostao uz tijelo supruge, kako bi joj odao poštovanje, što je dio tradicije u Kini.

"Yang je imala operaciju i nekoliko hemoterapija, ali nikad nije plakala i uvijek se smijala", izjavio je Xu.

"Moja žena je rekla da niko ne smije da plače ako ona umre. Suzdržavao sam se da ne zaplačem, ali kada je njeno tijelo poslato na kremaciju, nisam više mogao da izdržim", rekao je mladoženja.

Inače, njihova ljubav počela je na fakultetu, poznanstvom preko interneta, ali je sve pošlo po zlu kada je krajem 2013. godine otkriven njen zdravstveni problem, koji se na žalost završio njenom smrću.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.