Marković položio kamen temeljac za hotel
Foto:Vlada CG

U najavi jedan od najljepših turističkih kompleksa u regionu

Marković položio kamen temeljac za hotel "Durmitor": Obećali sam da ćemo cijelu Crnu Goru razvijati

Premijer Duško Marković položio je danas kamen temeljac za gradnju hotela "Durmitor" na Žabljaku.

Investitor je kompanija Durmitor Hotel and Villas vlasnika Petrosa Statisa a investicija će iznositi oko 20 miliona eura.

Duško Marković - polaganje kamena temeljca hotela „Durmitor“, Žabljak

Marković je ocijenio da je danas ozvaničen početak izgradnje jednog od najljepših turističkih kompleksa u regionu, na ponos Žabljaku, Durmitoru, Crne Gore i jedne globalne vrijednosti zbog čega je naročito ponosan.

"Obećali smo da ćemo cijelu Crnu Goru razvijati, da nas globalno kao turističku destinaciju neće predstavljati samo potencijali na jugu i centralnom dijelu zemlje, već evo i na sjeveru", rekao je premijer zahvaljući investitoru.

Duško Marković - polaganje kamena temeljca hotela „Durmitor“, Žabljak

Plan je da u hotelu bude od 80 - 120 zaposlenih a prioritet pri zapošljavanju imaće građani Žabljaka.

"Vjerujem da će nas Žabljak planetarno predstavljati kao jedna od najboljih investicionih i turističkih destinacija. Ovaj hotel će stvoriti nove, velike mogućnosti  i otvaranjem nas podstaći da možda riješimo pitanja i drugih starih, zatvorenih hotela. Ovo je veliki dan za razvoj Crne Gore, za turizam i turističku ponudu te velika i neponovljiva prilika za građane Žabljaka i vjerujem da ćete je umjeti iskoristiti.", poručio je Marković.

Duško Marković - polaganje kamena temeljca hotela „Durmitor“, Žabljak

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević je ocijenio današnji dan velikim za Žabljak rekavši da su ovom našem planinskom centru nedostajali upravo veliki hoteli i da će novi hotel Durmitor biti zvijezda ne samo Sjevera Crne Gore već i regiona te da će promijeniti lice Žabljaka.
 
Projekat podrazumijeva gradnju hotela vanjskog izgleda nalik nekadašnjem objektu, ali sa pet zvjezdica, opremljenog svim pratećim sadržajima poput Spa & Wellness centra, sale za konferencije i dr. kao i 12 vila uklopljenih u ambijent.
 
Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Planirano je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih pri čemu će, kako je saopštio vlasnik, prioritet pri zapošljavanju imati građani Žabljaka.
Duško Marković - polaganje kamena temeljca hotela „Durmitor“, Žabljak
Statis je kupio hotel 2016. godine za 650 hiljada eura, što je za oko deset puta manje od početne cijene prilikom prvog oglašavanja njegove prodaje.
 
 
 
 
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.