Za DPS i koalicione partnere tehnička vlada neprihvatljiva
Foto:Mina

Za DPS i koalicione partnere tehnička vlada neprihvatljiva

Tehnička vlada uoči izbora 2020. je za Demokratsku partiju socijalista, kao i koalicione partnere u vlasti neprihvatljiva.

To je ponovio predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, Branimir Gvozdenović, odgovarajući na pitanje predstavnika SDP-a u Odboru Raška Konjevića da li vlast pristaje na razgovor o toj temi.

Gvozdenović je kazao da je i stav koalicionih partnera DPS-a da nema mjesta tehničkoj vladi.

Konjević je, nakon toga, podnio ostavku na članstvo u pododborima Odbora ali će, kako je naveo, ostati član Odbora do 15. novembra i prisustvovati sjednicama, bez učešća u radu tog tijela.

On je kazao da je uputio konkretan predlog, usaglašen sa drugim opozicionim kolegama.

"Mi smo zahtijevali da kolege iz vladajuće koalicije saopšte političku volju da li je dijalog o tehničkoj vladi prihvatljiv za DPS", kazao je Konjević i pitao Gvozdenovića da mu precizno odgovori da li je za DPS prihvatljivo otvaranje dijaloga o tehničkoj vladi, bez obzira na model.

Gvozdenović je kazao da smatra da je to uslovljavanje.

"Smatram da smo u odboru na dobrom putu. Svaki konkretni predlog biće tretiran kao i svako drugo rješenje. Ne smatramo da je to zakonito, potrebno, treba iznijeti određene argumente za to, nama je dosta nepoznanica", naveo je Gvozdenović.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.