UIP: Trgovci u velikoj mjeri ispoštovali neradnu nedjelju
Ilustracija

Pronađena ukupno tri prekršioca

UIP: Trgovci u velikoj mjeri ispoštovali neradnu nedjelju

Tržišna inspekcija, je 20.oktobra sprovela inspekcijski nadzor nad primjenom propisane obaveze iz Zakona o unutrašnjoj trgovini da se trgovina na veliko i trgovina na malo ne može obavljati nedjeljom.

Nadzorom su kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, obuhvaćeni svi objekti u kojima se obavlja trgovina na veliko i trgovina na malo, u svim opštinama.

"Nadzor je organizovan tokom cijelog dana i otpočeo u ranim noćnim satima, to jeste od subote na nedjelju, od ponoći i trajao 24 sata sve do ponoći 20.10.2019 godine. U ovom nadzoru angažovani su svi tržišni inspektori, koji su obilazili sve objekte u kojima se obavlja trgovina na terenu za koji su bili zaduženi", saopšteno je iz UIP-a.

U sjedištu Tržišne inspekcije u Podgorici, organizovan je rad dežurnog inspektora, koji je tokom dana putem telefona, zaprimao prijave i odgovarao na pitanja građana.

"Rezultati nadzora govore da je zakonska norma u velikoj mjeri ispoštovana jer je na cijeloj teritoriji Crne Gore u 24-časovnom nadzoru pronađeno ukupno tri prekršioca – dva pravna lica i jedan preduzetnik", navodi se u saopštenju.

U sva tri slučaja, inspektori su zbog počinjenog  prekršaja izrekli novčane kazne prekršajnim nalogom i to: pravnom licu u iznosu od 1000 eura i odgovornom licu u pravnom licu 200 eura (za dva pravna lica ukupni iznos kazne je bio 2 400eura), dok je za preduzetnika izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura.

"Pored novčane kazne za počinjeni prekršaj  inspektori su u sva tri slučaja zatvorili prodajne objekte za period u kojem rad nije dozvoljen", saopšteno je iz UIP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.