SNP: Službenici MORT-a zarađuju čak i kada se ne nalaze na radnom mjestu
SNP

SNP: Službenici MORT-a zarađuju čak i kada se ne nalaze na radnom mjestu

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma, resoru Pavla Radulovića, očigledno nisu čuli za mjere štednje kojima se pokušava racionalizovati javna uprava. Dok se država trudi da smanji broj zaposlenih kroz program optimizacije, pa time i troškove administracije, službenici MORT-a se bahate do te mjere da primaju nadoknade za dopunski rad i za vrijeme trajanja odmora, kao i neprimjereno visoke varijabile, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

Kako ističu, Državna revizorska institucija je utvrdila da su se u ovom ministarstvu varijabile dijelile bez jasnog kriterijuma.

"Jedino na šta se pozivaju jeste ostvarenje izuzetnih rezultata, kao i kvaliteta rada. Varijabilni dio zarade u ovom organu iznosio je i do 80 odsto prosječne zarade u Crnoj Gori, iako je jasno propisano da ne može iznositi preko 50 odsto prosječne zarade.

Time, ali i drugim nepravilnostima, ova institucija prekršila je brojne propise, među kojima su Zakon o budžetu, Zakon o radu, Zakon o javnim nabavkama, itd.", saopšteno je iz SNP-a.

U vremenu kada kako dodaju iz ove partije, građani Crne Gore ne mogu obezbijediti osnovne uslove za život, kada preko 80.000 građana prima između 250 i 300 eura, pojedini službenici MORT-a imaju privilegiju da zarađuju po nekoliko osnova, čak i u vrijeme kada se ne nalaze na radnom mjestu.

"SNP CG zahtijeva od Vlade Crne Gore da sankcioniše neprimjereno i neprofesionalno ponašanje rukovodilaca Ministarstva održivog razvoja i turizma i da pokaže da je iskreno posvećena mjerama racionalizacije u državnoj upravi, posebno u svijetlu činjenice da će sledeća godina biti naročito izazovna kada je u pitanju ekonomska situacija", saopšteno je iz ove partije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.