Zvanično o hapšenju Rastodera: Bila je to rutinska kontrola, u autu pronađen bodež, ni riječi o Sinđeliću
Samir Rastoder, foto: Facebook

Zvanično o hapšenju Rastodera: Bila je to rutinska kontrola, u autu pronađen bodež, ni riječi o Sinđeliću

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je nakon skoro pet mjeseci utvrdilo da je urednik Standarda Samir Rastoder 30. maja ove godine, uhapšen i ispitivan šest sati u Kraljevu, samo zbog toga što je u autu, u kojem je bio suvozač, pronađen bodež, prenosi portal Standard.

Kako navode u odgovorima srpskog Ministarstva nema ni riječi o svjedoku saradniku u procesu za pokušaj terorizma Saši Sinđeliću, ni riječi o sumnjivom kretanju niti o filmskoj akciji nošenja novca i pokušaja "kidnapovanja" svjedoka saradnika, kao ni o tome da je Rastoder "prognan" iz Srbije te da mu je zabranjen ulazak.

Sve je, kažu u dopisu iz Ministartsva vanjskih poslova RS kolegama u Crnoj Gori, zbog toga što je u "redovnoj kontroli", u autu pronađen "bodež na rasklapanje".

Riječ je o britvici za guljenje voća, koju je Rastoder koristio za pripremanje hrane za užinu, prenosi Standard.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je dostavilo odgovor kolega iz Srbije uredniku Standarda Samiru Rastoderu.

"U noti se prenosi obavještenje nadležnih organa R.Srbije da je do Vašeg hapšenja i zadržavanja 30. maja 2019. godine došlo nakon što su policijski službenici Policijske uprave u Kraljevu prilikom obavljanja redovne patrolne djelatnosti utvrdili da se u automobilu marke "Audi", model "A8", kojim je upravljao Danilo Pejović, a Vi se nalazili na mjestu suvozača, pronađen bodež na rasklapanje. Bodež je oduzet od Danila Pejovića i tom prilikom je protiv njega podnijeta prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaja iz člana 48, stav1 tačka 4, Zakona o oružju i municiji R. Srbije. Rješenjem prekršajnog suda u Kraljevu Danilo Pejović je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 22.000 dinara. Takođe, se u noti navodi, da je sa Vama i Danilom Pejovićem obavljen razgovor o okolnostima kretanja u boravka u R. Srbiji", navodi se u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.