CG i Australija žele snažniju saradnju u turizmu, poljoprivredi, proizvodnji zdrave hrane...
Marković i ambasadorka Stjuart

Marković i ambasadorka Stjuart

CG i Australija žele snažniju saradnju u turizmu, poljoprivredi, proizvodnji zdrave hrane...

Crna Gora i Australija žele zajedno da rade na jačanju kako političkih bilateralnih odnosa tako i na učvršćivanju ekonomske saradnje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadorke Australije Rut Stjuart.

„Vlada je prethodne skoro tri godine bila snažno posvećena ekonomskim reformama. Za rezultat imamo ekonomski rast od gotovo pet odsto, koji je među najvećim u Evropi, smanjenje stope nezaposlenosti od preko osam odsto, te oko 30.000 više zaposlenih“, rekao je Marković.

Govoreći o značajnim ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje, premijer je ukazao na opredjeljenje Vlade ka održivom razvoju, uz očuvanje životne sredine.

48934860131868e1798a3o

Sagovornici su se saglasili da u turizmu postoji prostor za jačanje privredne saradnje, ali da potencijala ima i u poljoprivredi i proizvodnji zdrave hrane.

Na sastanku je razgovarano i o situaciji u Crnoj Gori i regionu u kontekstu evropskih integracija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

Marković je istakao nedvosmislenu orjentisanost naše države ka Evropskoj uniji i dodao da ćemo intenzivno raditi na ispunjavanju evropske agende. Australija će, kako je kazala ambasadorka Stjuart, pružiti kontinuiranu podršku u tom pravcu.

"Uloga Crna Gore u NATO-u ocijenjena je pozitivnom i pohvaljen je njen doprinos očuvanju vrijednosti Alijanse svuda gdje ona brani mir i bezbjednost. U tom kontekstu, Crna Gora se kao članica posebno zalaže za dalje jačanje partnerstke saradnje Australije i Saveza", navodi se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.