Zoran Lazović donirao novac Klubu dobrovoljnih davalaca krvi BP: Nadamo se da će ovim primjerom biti vođeni i ostali
ilustracija

Zoran Lazović donirao novac Klubu dobrovoljnih davalaca krvi BP: Nadamo se da će ovim primjerom biti vođeni i ostali

Bjelopoljac Zoran Lazović finansijski je pomogao Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji funkcioniše u okviru Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, objavila je ta organizacija.

On je za rad Kluba DDK Bijelo Polje opredijelio 1.500 eura, koji će umnogome olakšati, unaprijediti njegov rad, nabavkom potrebne opreme, promovisanjem i organizovanjem akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, objavljeno je iz te organizacije.

U ime Kluba DDK Lazoviću se zahvalio predsjednik Vlado Tomović koji je istakao da ova donacija dolazi u pravom trenutku i da je značajna ne samo za Klub DDK već za svakog Bjelopoljca, jer je darivanje krvi jedan od najhumnanijih činova koji čovjek može da učini i nekome spasi život.

"Važno je svakodnevno unapređivati rad Kluba DDK i ova donacija će u tome značajno pomoći. Ja se još jednom zahvaljujem Zoranu Lazoviću koji je prepoznao naš rad i značaj dobrovoljnog davalaštva krvi.", kazao je Tomović.

Sekretar Crvenog krsta Zoran Rudić kazao je da se nada da će se ovim primjerom voditi i drugi.

"Darivanjem kapi koje život znače dobrovoljni davaoci krvi ostvaruju misiju tako što nesebično pomažu drugima i tako stvaraju jaku mrežu humanosti. Krv je kao lijek drugom čovjeku u hitnim situacijama, a humanost kao neprocjenjivo nacionalno bogatstvo naše zemlje smo dužni da čuvamo i njegujemo. Podsjećamo da ovakvim i sličnim donacijama pomažemo svakog sugrađanina kojem je ova dragocjena tečnost potrebna, i ja se nadam da će se ovim primjerom voditi i drugi. Crveni krst Bijelo Polje u saradnji sa lokalnom upravom i dalje će davati puni doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi, a ovakve donacije samo su pokazatelj dobrog i kvalitetnog rada. Nadamo se da će ovim primjerom biti vođeni i ostali, a prije svega da će se naši sugrađani odazvati akcijama koje organizujemo i obezbijediti dovoljne količine krvi za nesmetan rad Kabineta za transfuziju u našem gradu" kazao je sekretar Crvenog krsta Rudić.

Iz te organizacije su podsjetili  da je Klub DDK Bijelo Polje proglašen za najaktivniji u 2018. godini i da je tim povodom dobio priznanja od Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.