Mogerini o odbijanju Albanije i Sjeverne Makedonije: Istorijska greška
Federika Mogerini

"Mnogo više od izgubljene šanse"

Mogerini o odbijanju Albanije i Sjeverne Makedonije: Istorijska greška

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini ocijenila je da su vođe evropskog bloka napravile "istorijsku grešku" kada nijesu uspjele da se dogovore o počinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom na svom samitu.

"To je mnogo više od izgubljene šanse, to je istorijska greška koja će moći, nadam se, da bude ispravljena što je prije moguće", napisala je Mogerini,prenosi Beta.

Francuski predsjednik Emanuel Makron bio je najglasniji protivnik početka pregovora o članstvu za vrijeme sastanka Evropskog savjeta u četvrtak i petak, uz argument da prvo treba revidirati procedure o proširenju prije nego što se dopusti zemljama da uđu u EU.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.