Miodrag Lekić

Lekić reagovao na izjavu Đukanovića

"Uzroke dugogodišnje stagnacije Crne Gore skreće ka navodnim greškama EU"

Lider Demosa Miodrag Lekić ocijenio je da kritička izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića o pogrešnim odlukama Evropske unije u vezi s neotvaranjem pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom za cilj ima da prave uzroke dugogodišnje stagnacije Crne Gore skrene ka navodnim greškama EU.

Podsjećamo, Đukanović je ranije ocijenio da je nemogućnost postizanja dogovora na Evropskom savjetu o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom veliko razočaranje za sve nas u regionu.

Iza ovakve Đukanovićeve kritike, smatra Lekić, krije se više mogućih objašnjenja.

"Ne isključujući ni mogućnost da je Đukanović u stanju otuđenosti od realnosti stvarno umislio da mu pripada uloga stalnog korektora, neke vrste političkog i moralnog supervizora nad Evropskom unijom – po svemu sudeći u pitanju je još jedna manipulatorska operacija", navodi Lekić.

Đukanovića, kako je ocijenio šef Demosa, "očigledno ne zanima krajnje zabrinjavajuće stanje raspolućene Crne Gore između dnevnih skandala sistemsko-institucionalne korupcije, ciljanih nacionalnih podjela i neodržive klijentelističke ekonomije".

Lekić je kazao da je Đukanović, umjesto pokretanja ozbiljnih i kompetentnih inicijativa za prevazilaženje nastale situacije, izabrao ulogu kritičara koji secira stanje i navodne nesposobnosti Evropske unije.

"Građanima ostaju posljedice ovako neodgovornih izjava - kako udaljavanje naše zemlje od Evropske unije, pravne države, demokratskog društva kontrolisane vlasti - tako i nastavak krajnje zabrinjavajućih, sada već degenerativnih, gotovo truležnih procesa u najvažnijim segmentima crnogorskog društva", zaključio je Lekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.