Vučić: Niko nikada nije nudio razgraničenje ni podjelu Kosova
Aleksandar Vučić

Vučić: Niko nikada nije nudio razgraničenje ni podjelu Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko nikada nije nudio razgraničenje ni podjelu Kosova - jer je Kosovo "za zemlje EU i za SAD nezavisno".

"Ljudima je najlakše da kažu mi smo protiv podjele ili razgraničenja, a ja pitam ko nam je nudio. Niko nikada nam to nije nudio, na žalost, zato što je po njima Kosovo cjelovito, nezavisno. Tačka", rekao je Vučić za TV Prva.

On je kazao da "to što mi Srbi sebe doživljavamo kao svjetsku silu i mislimo da možemo i mnogo više od toga, pokazuje koliko smo nesvjesni svojih pozicija, situacije i svega što se dešavalo i da nismo sami u svijetu i koliko ne razumemo šta se dešavalo 1999. ili 2004. ili 2008. godine".

"Uspjeli smo da podignemo ugled u svijetu i vratimo kosovsko pitanje koje je za veći dio svijeta bilo završeno, ali nemojte da budete optimisti i mislite da su naši izgledi preveliki. Mi, prije svega, moramo da čuvamo naš narod, njihovu bezbjednost da finansiramo školstvo, zdravstvo, penzije i da pomažemo i kada nam uvedu sankcije (takse od 100 odsto), kako reče (Goran) Rakić, to nisu samo sankcije nego totalni embargo na robu i da ih za 48 sati snabdjemo kao što jesmo i pronađemo kanale kako", rekao je Vučić.

On je kazao da ljude koji pričaju kako je Đakovica, npr, staro srpsko mjesto, treba poslati tamo da žive.

"(Novinar Aleksandar) Tijanić rekao je 'Kosovo najskuplja srpska riječ', samo niko neće da živi tamo. Mi treba da budemo svjesni naše situacije, ja sam razumio šta je američka i evropska ideja, jesam li srećan zbog njihovih do sada iskazanih ideja samo ću da slegnem ramenima", rekao je Vučić.

Govoreći o nedavnom sastanku sa  američkim izaslanikom Ričardom Grenelom poslije kog je sam pisao službenu bilješku, on je kazao da se bori da ne ugrozi poziciju Srbije može da se razgovara  sa svima u svijetu, te da je zato sam pisao službenu bilješku koja će ostati sljedećem predsjedniku Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.