Cijena eurodizela na prosječnom regionalnom nivou, eurosuper skuplji
Foto: Ilustracija

Ministarstvo ekonomije

Cijena eurodizela na prosječnom regionalnom nivou, eurosuper skuplji

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,31 euraa, u Hrvatskoj 1,35 euraa, a u Albaniji 1,44 euraa.

Litar euraosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,28 euraa, odnosno 1,1 euraa i 1,16 euraa

euraosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u Sjevernoj Makedoniji, a najskuplji u Danskoj 1,64 euraa.

Kada je u pitanju euraodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,26 euraa. euraodizel u Albaniji košta 1,43 euraa, Srbiji 1,38 euraa, a Hrvatskoj 1,32 euraa.

Litar euraodizela je jeftiniji u BiH i Sjevernoj Makedoniji gdje košta 1,17 eura, odnosno 1,01 EU.

Najjeftiniji euraodizel u Evropi plaćaju građani Sjeverne Makedonije, a najskuplji Švedske i Velike Britanije po 1,5 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su u utorak, kada su euraosuper 95 i 98 pojeftinili tri centa, dok je cijena euraodizela ostala nepromijenjena.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.