Crnogorski državljani švercovali 800 kg marihuane, osuđeni na 14 godina zatvora
Zaplijenjena marihuana

BIH

Crnogorski državljani švercovali 800 kg marihuane, osuđeni na 14 godina zatvora

Crnogorski državljani Đ. R. (38), V. S. (23) i T. M. (39), svi iz Pljevalja, nagodili su se s Tužilaštvom BiH i pristali na osude od 14 godina zatvora i kaznu od 40.000 KM (oko 20 hiljada eura) zbog šverca oko 800 kilograma marihuane.

Droga je otkrivena u noći između 7. i 8. oktobra 2018. godine u akciji "24", nakon što je SIPA u mjestu Krupac, kod Istočnog Sarajeva, presrela kamion pun marihuane.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da su trojica, od četiri optužena, u potpunosti priznali krivicu.

" U prisustvu branioca trojica optuženih sporazumno su priznala krivicu" rekao je Grubešić, pišu Novosti.

On kaže da je sporazumom predviđeno da se Đ. R. osudi na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 40.000 KM, i da mu se oduzme nezakonito stečena imovinska korist od 6.000 eura. Prihvatanjem sporazuma T. M. je pristao da se osudi na pet godina zatvora i oduzimanje koristi od 1.000 eura, dok je V. S. pristao na kaznu od tri godine zatvora i oduzimanje 350 eura.

"Predložene kazne su u skladu sa odgovornošću optuženih u počinjenim krivičnim djelima. Svi se nalaze u pritvoru i ukoliko se sporazum prihvati odmah će biti upućeni na izdržavanje kazne. Protiv prvootpuženog V. B. (33) postupak se nastavlja", istakao je Grubešić.

U akciji "24" SIPA je u ranim jutarnjim časovima presrela dva kamiona s prikolicama, i automobil koji je bio u njihovoj pratnji. U pretresu jednog od kamiona, crnogorskih registarskih oznaka, otkriveno je oko 800 kilograma marihuane skank, devet mobilnih telefona... Droga je bila upakovana u vreće i putne torbe. Sumnja se da je bila namijenjena tržištu BiH, gdje njena vrijednost na narko-tržištu dostiže iznos od dva miliona maraka, dok je ta cijena višestruko veća u zemljama EU, podsjećaju Novosti.

"Zaplijenjena droga će, nakon pravosnažnosti presude, u zakonskom postupku biti uništena",  rekao je Grubešić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.