Danas je Svjetski dan kravate: Kako je pravilno zavezati? (VIDEO)
ilustracija

Danas je Svjetski dan kravate: Kako je pravilno zavezati? (VIDEO)

Danas je Svjetski dan kravate, jednog je od načešćih modnih dodataka muškaraca, a u posljednje vrijeme sve češće ovaj modni detalj viđa se i na ženama.

Ovaj dan se obilježava 18. oktobra od 2008. godine.

Elegantne i otmene, kravate se nose u svečanim prilikama, na poslovnim sastancima, a gotovo su nezaobilazne oko vrata poslovnih muškaraca ili političara.

Nekada nezaobilazna, kravata više nije obavezan dio svečanog i poslovnog stajlinga, naročito među mlađom populacijom, osim ako to ne nalaže "dres kod".

Ipak, bez obzira na nove modne trendove, ako želite da ostavite dobar utisak na poslovne partnere i izgledate elegantno i pouzdano, obavezno stavite kravatu. 

Nije važno da li je jednobojna ili dezenirana, klasična ili moderna, ali pazite da ne bude previše napadna i da njena boja bude usklađena sa pantalonama ili sakoom. Takođe obratite pažnju na dužinu. Duži kraj zavezane kravate treba da bude najmanje četiri prsta ispod kaiša.

 
Nezavisne

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.