URA: Pobjeda građana, Vlada shvatila da “Dalje neće moći”
Predstavnici URA na Biogradskom jezeru

URA: Pobjeda građana, Vlada shvatila da “Dalje neće moći”

Naprasna odluka Vlade Crne Gore na čelu sa Duškom Markovićem da se raskinu ugovori o izgradnji više mhe na rijekama širom sjevera Crne Gore pokazuje da niko ne može protiv volje građana i da je glas naroda jači od bilo čega, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni u ovakvoj odluci Vlade vide “važnu pobjedu građana koji su se ujedinili zarad očuvanja svog najvrednijeg bogatstva – životne sredine”.

“Pokazalo se ovim činom i da zelena politika čiji smo promoter na političkom nivou u Crnoj Gori sabira ljude oko viših vrijednosti i ciljeva i da ta politika mora odnijeti pobjedu. Pobjedu nad interesima grupice ljudi, koji su u ovom slučaju htjeli da devastiraju životnu sredinu i prirodna bogatstva države zarad svojih novčanika, i to uz pomoć najviših državnih funkcionera u zemlji, sa kojima su nerijetko i rodbinski vezani”, ističu oni.

Ukazuju i da je ovaj potez Vlade dobar "i ako je licemjeran, jer se šteta već trpi i da potez dolazi kasno a cilj mu je da pokaže da Vlada tobože brine o glasu naroda dok u praksi imamo da na svakom koraku Crne Gore građani moraju da gerilski brane ustavnu odrednicu po kojoj je Crna Gora ekološka država socijalne pravde".

“Vlada Crne Gore pokazuje svojim djelima da ne poznaje šta je javni interes, već samo pod pritiskom javnosti shvata njegov značaj. To pokazuju i konstantni protesti građana zbog odluka Vlade Crne Gore koja nije u stanju da prepozna interese svojih građana, štaviše najčešće radi protiv njih”, dodaju iz URE.

Zaključuju i da su rijeke kao što je Bistrica i mnoge druge odbranjene zahvaljujući snazi udruženih građana, NVO aktivista,  ali i evropskih partnera i da je Vladi sa Žabljaka već prije gotovo godinu poslata poruka koju treba da prime kao realnost – “Dalje nećeš moći!”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.