Završena dvodnevna obuka policijskih službenika CG i Albanije: Dodatno osnažiti saradnju
Foto: Uprava policije

Završena dvodnevna obuka policijskih službenika CG i Albanije: Dodatno osnažiti saradnju

Danas je u Skadru završena dvodnevna obuka i izvedena simultana vježba „Hitne potjere“ u kojoj su učestvovali predstavnici Generalnog direktorata za graničnu i migracionu policiju Albanije i predstavnici crnogorske policije.

"Ove aktivnosti je organizovala misija OSCE u Albaniji u saradnji sa misijom OSCE u Crnoj Gori a kao gosti vježbi su prisustvovali i predstavnici graničnih policija Republike Sjeverne Makedonije i Kosova", saopšteno je iz Uprave policije.

EHFZ02BXUAA2uHJ

Svrha vježbe je testiranje operativnosti pripremljenog Protokola „Hitne potjere“ koji će nakon potpisivanja imati za cilj omogućavanje zajedničkog rada crnogorske i albanske policije na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminala.

"Tokom ovih aktivnosti konstatovana je spremnost obje policije da se postojeća saradnja, sa posebnim akcentom na saradnju graničnih policija, dodatno osnaži i kroz implementaciju Protokola", navodi se u saopštenju.

EHFZ02CX4AA51zW

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.